Glada vappen !

Sista dagen i april har varit helt okej. Först såklart skolan, där vi bland annat skrev biologi prov som gick sisådär.. Kom en 7 poängs fråga på just det jag hade läst minst på.. Men egentligen skulle jag ha kunnat det, fast jag skrev inte ned det jag hade i huvudet (hur dum kan man vara..). Resten gick helt okej!
Då jag kom hem kokade jag gröt (!) till mellanmål och for sedan ut och sprang i outforskade skogar som jag lyckades tappa bort mej i igen. Kom på att jag i princip kan springa på skogsstigar ända till skogsberget om man tar lite omvägar, så testade det idag och efter några felsvängar och extra rundor i skogen kom jag dit.
Då jag kom tillbaka åt vi god mat här hemma innan vi for in till stan så att jag kunde köra hem min moped som nu funkar priima. Ska snart gå ner och dricka mjöd och mysa framför tvn resten av kvällen.


MÅNDAG

instgram bild..
 
Skoldagen gick långsamt och när dagen äntligen var slut och jag kom hem tog jag fram skidorna, men eftersom snön är borta blev det i form av rullskidor. Alltså var jag ute på årets första tur med rullskidorna. Annars har kvällen spenderats med biologi boken och försökt mata in nervsystemen, matsmältningen, hjärnan osv in i huvudet. Men nu får det räcka med det och ska så småningom hoppa i sängen!!

FinnSping 2013

Var som sagt ner till Paimio över helgen på årets första orienteringstävlingar. På lördagen gick det riktigt bra, bommade nästan ingenting, så är riktigt nöjd med loppet. Slutade till slut på en tredje plats, endast 3 sekunder från andra och 30 sekunder till vinnaren. På kvällen var vi till våra söta kusiner som bor i Åbo som vi inte sett på jätte länge!
Idag var det stafett vilket också gick bra för min del. Sprang startsträckan i damernas huvudklass ( :S ), och var nog helt döslut när jag kom i mål. Alla sprang ju på som bara den i början, men sen när gafflingarna kom och alla splittrades började det lugna ner sig lite. Men mot slutet blev det rusning igen. Bommade smått på någon kontroll, men är nöjd med loppet ändå.
 
Sådär annars har jag haft en bra helg med underbart väder, men i morgon blir det skola igen men dock endast två dagar innan det är första maj! Våren är här!
 
gamla bilder som inte har ett dugg med inlägget att göra, men hade inget annat idag..

Du är inte överviktig, underviktig eller normalviktig, du är jätte viktig!

Bland det bästa jag läst!
 
Började med två timmar husli där vi hade "cocktail party", så vi lagade lite smått och gott. På finska hade vi läsförståelse och sedan stafettkarnevals träningar. Kom tillbaka till sista timmen då vi hade matte.
Klockan 5 for vi iväg på skärmträff, som var i gamla vasa, och kändes nog rätt så bra, bara lite limin i baklåren ännu. Har just packat eftersom vi i morgon efter skolan far iväg till Paimio (?) på FinnSpring, årets första orienterings tävling. Ska bli riktigt kul!
 
Saknade Jennys bild! Men nu är det inte många timmar kvar tills vi finally ses, och jag har saknat dej massor<3

O N S D A G

Skoldagen gick ganska snabbt även om vi hade århundrades tråkigaste gympatimmar.. Men skrev ett fysik prov som var riktigt lätt och de andra timmarna var inte så värst jobbiga. Efter skolan for jag ut på en löplänk i det fina vädret i karperös urskogar. Det känns nog lite här och där i kroppen från testerna igår, men det är väl ett kvitto på att man gjort det bra?
Har just fixat på mitt religions föredrag och börjar faktist snart vara klar med det. Resten av kvällen ska jag bara mysa.
 
 

Inträdes test

Har varit i vörå nästan hela dagen på inträdestest till gymnasiet. Vi började med olika styrke och snabbhetstest (bänkpress, 5min situps, 20m flygande, medcinbollkast och femstegshopp). Alla tester gick nog ganska bra så jag är nog nöjd. Var bara lite fel då vissa gjorde "fusk bänkpress" när dom inte tog stången ända ner, och det är betydligt tyngre att ta den ända ner till bröstet än att stanna 10cm ifrån.. Men huvudsaken att jag själv vet att jag gjort rätt..
Efter maten hade vi personliga intervjuer, vilket verkligen inte är min grej, kommer aldrig på vad jag ska svara och de ställde ändå rätt så svåra frågor..
Tio över två var det min tur att fara på mattestet, och det gick faktist riktigt bra. Är jätte nöjd med det, gick nästan bättre än förväntat!
 
Så kortfattat är jag nöjd med dagen, visst gick något test lite sämre, men hänger inte upp mig på det. Hade ju faktist flera saker som gick riktigt bra också. Så nu är det bara att vänta på beskedet om man slipper in!
 
 
 Large

Vårkänslor

 
 
 
Några småroliga bilder från en av helgens fina vårdagar!

Heelg

Vaknade ca halv 9 idag och klockan 10 for jag på långlänk med Hannes. Vi hade tänkt springa en ny rutt och lyckades tappa bort oss.. Orkade inte springa tillbaka så vi sprang in i skogen och ingen visste var vi var (vi är ju orienterare nivet..). Men till slut kom vi ut till vägen tillbaka, så länken blev liite längre än planerat, men vädret var så fint så det var bara bra. Resten av dagen ska jag bara ta det lugnt och kolla lite One Tree Hill avsnitt.
 
Gårdagen spenderades först i skolan såklart, där vi hade bla. MK test på gympa. Efter skolan körde jag och några andra in till stan och åt och gick omkring där en stund. Sen for vi till SIngsby och satt där i en lekpark och åt godis och talade innan vi åkte hem tillbaka. Det var en kul kväll i alla fall!
 
Och ett minus med gårdagen var att jag hade fått tillbaka min moped från service, men hamnar att föra den tillbaka. Den gick liksom bättre före vi förde den dit än vad den gör nu, den orkar knappt uppför backarna..Eller jo, om man har tålamod att köra gasen i botten och den bara går 20km/h  så då går det, men så långt tålamod har inte jag...
 
Nästa helg börjar orienteringssäsongen med FinnSpring, helgen efter det bär det av till SVerige på 10mila och om exakt en månad är det Sprint FM och Ultralånga FM, huhhuh!

Regnig torsdag

Skoldagen gick ganska långsamt idag, skrev bland annat ett samhälls prov som inte gick speciellt bra.. Då jag kom hem åt jag mellanmål och for sedan på skärmträff, i störtregn.. När man hade tränat klart var byxorna tunga som betongklossar av allt vatten, och kul då vissa kontroller var halft ute i havet ;) Men har just ätit mat och gjort läxorna, så nu ska jag bara ligga och chilla resten av kvällen. Borde i alla fall stretcha då vi har MK test på gympa i morgon, och ett är ett stretch test (känner mig inte värst vig just nu...). Men ha det bra!
 
61572_447932405289538_1955109347_n_large
weheartit bild, because brist på bilder.. :)

All the little things

Skolan var helt normal idag, hände inte så mycket värt att skriva.. Då jag kom hem bänkade jag mig genast med samhälls boken i handen och läste till prov. Efter en stunds läsning for jag iväg på träning, kombinerad intervall- och kartläsnings träning, rätt så tungt! Nu ligger jag på min standard plats nuförtiden (sängyssä) och chillar, musiken och jag. Hoppas ni haft en bra dag!
 
547772_237670789708018_1232354027_n_large 
 weheartit.com
Vårkänslor på riktigt nu, vilket betyder snart sommar och sommarlov om bara 6 veckor, tiden går fort nu!

15 april

Har varit på suuper bra humör hela dagen, har inte varit sur en enda sekund och har skrattat 99 % av skoldagen.. Vet faktist inte varför jag har varit så glad på sistone, men livet är helt enkelt super nu!
På fysik hände en äcklig sak.. Han som satt bredvid mig började spy helt mittiallt på timmen, uääk.. Och på modersmål rejsade jag och lagade ut hela den tråkiga ordboken, så nu behöver jag inte jobba i den mera i heela mitt liv!! Då jag kom hem från skolan åt jag mellanmål och for sedan och tränade (det regnade ute, jelp). Just nu väntar jag på att maten blir klar och sen ska jag lägge mig ner i myskläder och umgås med samhälls boken resten av kvällen.. Men den behöver väl också lite sällskap ibland... :P
 
gammal..

Aktiv söndag

Denna soliga söndag började med att baka en kaka till lillebror (försenad födis kaka, var borta på hans födelsedag så lovade att jag skulle baka en). Efter lunchen for jag med Hannes på långlänk runt sjön, gick rätt så lätt, förutom de sista kilometrarna, då man började känna i benen att man inte sprungit så långa länkar på några månader. Men det går alltid bra om man har någon att prata med. Blev just under 2 timmar i det härliga vårvädret. Låg sedan en stund i soffan innan jag började med dagens värsta drabbning, städa ur klädskåpet.. Det blev en stor hög med kläder som är för småa eller som jag inte använder som nu ska bort, skönt med lite mera rum i skåpet. Sen dammsugade jag och tog en snabb dammtorkningsrunda i rummet och nu äntligen kan jag slänga mig på sängen med bra musik i bakgrunden och baara ta det lungt och samla nya krafter för skolveckan. Ikväll blir det väl lite söndagsmys med familjen!
 

Grå lördag

Även om vädret är grått så har jag haft en bra dag så här långt. Började med att ligga och dra mig i sängen 1 timme innan jag steg upp och åt frukost. For sedan till simhallens gym och tränade, cyklade sen ännu hem från stan (motvind heela vägen..). Då jag kom hem åt vi mat och for in till stan, inskaffade nya länkkare, svarta jeans och en turkos tröja. Kom hem för en stund sedan och ligger nu på min favorit plats, alltså sängen, och lyssnar på musik. Ska börja kolla runt lite på klänningar till vårfesten och fixa lite på mitt religions föredrag. Kvällen spenderas här hemma.
 
Såna skor blev det denna gång :)

Fredag

Har varit på bra humör idag och skoldagen har gått snabbt. På gympa var vi med pojkarna eftersom 9C är på klassresa, men vi hade i alla fall jätte kul gympa. Älskar vår klass!
Då jag kom hem från skolan åt jag mellanmål och gjorde premiär på cykel och for ut och tränade. Efter maten for jag in till stan en liten stund med Jennifer, Janina & Ellinor. Enda vi gjorde var att äta på arnolds och testa skor ;)
Kom hem och sen dess har jag luggit i sängen och bara chillat med musik och frukt.
 
Gårdagens sysselsättning efter skolan ;)

När livet är på topp

Usel bloggning, men livet är på topp. Har just kommit em från en super vecka i Tjeckien på träningsläger. Visste att det skulle bli bra, men absolut inte så här bra som det blev. Har skrattat helt massor och haft super kul med super sällskap. Vi har tränat i mäktiga skogar tva gånger per dag och skönt att löpningen börjar gå bättre nu efter all skidning under vintern. Men som sagt skogarna var mäktiga, eller rättare sagt stupen.. Pulsen var ganska hög när man skulle ner för alla stup. Och upp också. Man visste inte om man skulle klara sig levande.
Veckan gick allt för fort och skulle gärna ha stannat där i en vecka till. Men på onsdag var det då dags att åka hem igen.. Och efter att ha åkt bil i 1½ timme, flygit 2 timmar, sprungit runt i Hesa på flygfältet i 5 timmar och ytterligare flygit 1 timme så hann jag knappt lägga mig ner på kudden innan jag somnade.
 
Saknar det redan, och kan nog inte riktigt förklara hur bra vi egentligen hade det. Och med trerätters alla dagar till lunch och middag mår nog alla bra. Här kommer de få telefonbilder jag knäppt under veckans gång..
 
 
 
 
 

Påsklovet

Har haft ett rätt så lugnt sportlov. Har inte tränat nästan något, endast någon enstaka kort lugn länk. Hade ju sjuk hals i veckan, men den försvan till helgen, har dock kännt mig lite trött och så men börjar nu känna mig på hugget igen. Tog det lugnt nu eftersom jag inte ville bli sjuk till denna vecka då vi far på orienterings läger till Tjeckien!
 
Fast helst av allt skulle jag ha velat fara på många långa härliga skidlänkar i det underbara vädret (och allra helst i Lappland). Men vill inte bli sjuk. SÅ nu blev det ett lite annorlunda påsklov än planerat.
 
Fredag och lördag spenderades i alla fall hemma, på lördagen var jag ut på en kort trög skidtur. Igår kom Ellens hit på mat och det var riktigt trevligt. Idag lagad jag och resten av familjen piknik och for ut till björkö och gick ut på isen i härligaste vädret. Sen har jag också packat en del och nu myser jag framför tvn.
 
instagram bild på mina påsk cupcakes, hehe. Men dom var goda!

RSS 2.0