Torsdag

Torsdagsmorgonen började bra med den vanliga långlänken. Sen till skolan och äta lunch och ha en timme matte innan vi skrev moddeprov, som sekärt gick helt okej. Efter skolan stretchade jag och nu har jag precis ätit middag och ska börja fixa på ett konst föredrag och göra matteläxan och senare även packa.. Och kanske kolla nyaste PLL avsnittet (som jag inte kollat ännu, oomajgaaad) om jag hinner.. Huhhu mycket att göra ikväll.
 
 
I morgon är det redan November och bara en månad kvar tills min favoritmånad börjar. Och i helgen är det även halloween, och den kommer spenderas nere hos bästa och saknade Katja från fredag till söndag. Kommer bli en awesome helg!

EYOC 2013

Nu, gott folk. Nu är jag tillbaka. Här kommer lite text och bilder från den senaste veckan.
Många bilder är tagna av någon av tränarna med deras kamera, alltså inte mina egna. Men vissa har jag dock tagit själv med telefonen också, så lite blandat, bara så ni vet.
 
På tisdagen flög jag ner till Helsingfors och sov en natt där, eftersom vi skulle träffas 06.00 på flygplatsen följande morgon. En timme senare lyfte planet och mellanlandade i Amsterdam, där vi hamnade att vänta i ca 3 timmar innan flyget mot Lissabon åkte iväg. Framme vid vårt boende (ca 1h från Lissabon) var vi ca 17 tiden och for lite senare på en lätt träning. Hann dock bli väldigt mörkt, så man såg knappt kartan och var inte speciellt kul att springa i en främmande stad i mörket med en massa skumma människor och hundar..
 
 

På torsdag sprang vi iväg på morgonlänk på morgonen och regnet piskade ner, tog himla sjukt i ansiktet av regnet och jag skojar inte, det var på riktigt spöregn. Hela förmiddagen satt vi sedan och spelade kort medan det fortsatte att regna och blåsa utomhus, mysigt det också. På eftermiddagen for vi iväg på en till lätt träning för att checka terrängen inför långdistansen, och då hade det slutat regna, var bara mulet men varmt i alla fall.
 
 

På kvällen gick jag ner till stranden med Noora och fotade lite. Här kommer endast en bråkdel av alla bilder..
 
 
 
På vårt hotell fick man inte spela trumpet ;)
 
På fredag morgon sprang vi på morgonlänk i form av en kort sprintbana för att väcka kroppen och (surprisesurprise) regnet piskade ner igen. Huhh. Men roligt var det i alla fall och alla kläder helt genomblöta än en gång. Sen blev det att ta det lugnt och ladda upp inför eftermiddagens sprint tävling.
Och jag ställde mig alltså på startlinjen i min allra första tävling med landslagsdräkten någonsin. Det började bra med ett fall vid K-punkten. Banan var rätt så knepig och man hamnade verkligen att tänka hela tiden, hjärnan kunde aldrig vila. Korta mellanrum med mycket svängar. Alltså mycket annorlundare än i Finland, men väldigt intressant. Staden var en gammal och mysig stad med en massa vita hus och var omringad med en mur. Gjorde en liten miss i slutet men annars är jag nöjd med min insats och placeringen blev en 13:de plats.
 
   
 
 
På lördagen var det tävling från morgonen, långdistans i en helt otroligt fin och lättlöpt terräng i ett underbart soligt väder. Jag startade bland dom första i min klass och behövde därför inte vänta så länge i karantän området. Och loppet, ja det gick helt perfekt hela vägen ända tills det var ca 1km kvar till mål (låg då sjunde) då jag började tänka "Oj vad det här går bra, nu är jag ju nästan i mål", men i mål var jag inte. Kom då en 3 minuters helt totalt onödig bomm på en lätt kontroll.. Slutplaceringen blev en 19:de plats, vilket ändå inte är helt dåligt. Men jag vet att jag kan bättre, men det tar vi nästa gång.
  
 
Direkt vi kom tillbaka hoppade vi i havet på en härlig, uppfriskande simtur innan det var dags för kvällens EYOC party, som bestod av prisutdelning, middag och dans.
 
 
 
Sedan återstod endast en tävling. Stafett, som löptes i en otrolig hetta. Jag startade i Finlandslag i 16 årsklassen och tyckte loppet gick helt bra. En liten miss på tredje kontrollen och hamnade dessutom att springa ensam en stor del av banan. Kom in till växling som femte, endast 1 minut efter täten, så jag är nöjd med min insats. Veera gjorde en bra andra sträcka och vi låg uppe på medaljplats när Noora for ut. Hon låg länge bra till me gjorde sedan en miss och kom in som femma. Men hallå, femte i EM är också jätte bra, även om det var mycket nära medalj. Vi fick i alla fall vara nöjda.
 
 
 
Finland tog hem en hel del medaljer och bra placeringar alla tre dagar, vilket resulterade i att vi blev bästa land i hela tävlingen. Det var verkligen feelis och jätte roligt, eftersom det var länge sen Finland blev det sist.
 
På kvällen spelade vi fotboll mot Schweizarna och pratade med lite människor från andra länder innan vi gick och sova.
 

Nästa morgon blev det väckning 04.00 för att hinna till Lissabon och flyget hemmåt. Och kan säga att landningen i Amsterdam var en av dom hemskaste jag någonsin varit med om.. Blåste helt sjukt hårt. Hemma i Vasa var jag ca 21-tiden, alltså en hel dags resande.
 
Kan kort sammanfatta denna tävlingsresa som en jätte bra vecka. Har varit kul att prata finska, fått nya vänner, tävlat i ett stort mästerskap, fått många bra erfarenheter och ny motivation för kommande år. Och vi hade helt super bra laganda i det finska laget, vilket var kul.

nu kör vi !

3 dagar kvar (!!) tills min allra första start i en tävling med landslags kläderna på. Excited.
 
Idag lite över klockan 14 hoppar jag på planet ner till huvudstaden för att tillbringa en natt där. I morgon klockan 07.00 lyfter planet mot Portugal och junior EM. Vi kommer hinna bekanta oss med terrängen några gånger innan vi tävlar, vilket är bra. På fredag, lördag och söndag ger vi järnet. Får hoppas på en trevlig vecka nere i (förhoppningsvis) värmen. Kommer tillbaka till Finland på måndag kväll, så kan bli väldigt glest med bloggningen under den tiden.. Men ni vet i alla fall var jag håller hus och kan hålla tummarna för mig.

SNÖÖ

Vet ni vad? Igår morse när jag låg i soffan och kollade tv så märkte jag att det snöade ute och marken var helt vit, iiiiiiih. Hoppade genast upp ur soffan då och sprang ut och fotade. 
 

FREDAG

Gårdagen började jag med träning och sedan tog jag det bara lugnt ända tills kvällen då jag for och träffade Jennifer, Janina och Ellinor (som jag btw inte träffat på helt super länge..) och åkte till Amarillo och åt god mat och pratade. Var en riktigt rolig kväll!
Det snöade förresten heela förmiddagen igår, men lämnade ingenting på marken.. 100km norrut har dom snö och 100km söderut har dom snö, men nähhä inte här inte.
 
Idag gick jag ut och gå med Jasper (några bekantas hund som vi sköter medan dom är borta..) från morgonen, var ganska kallt utomhus.. Nu på eftermiddagen har jag fixat bort en massa läxor, så jag inte behöver göra dom medan vi är i Portugal. Och på tal om det så är det endast 5 dagar (!!) kvar tills vi flyger iväg, hjälp vad tiden går snabbt. Nåjo, ska i alla fall snart springa iväg på en löptur.
 

HÖSTLOV

 
Tiden går fort nu. Har snart gått 10 veckor i skolan och om bara en vecka bär det av söderut mot Portugal. Var i alla fall två dagar i skolan denna vecka, måndag och tisdag, innan vi fick höstlov. De två dagarna såg ut som helt vanliga vardagar; skola och träning. På tisdag morgon hade vi en uthållighetsstafett med alla idrottare i skolan. Var en mycket rolig, intensiv och bra träning. Vi var fyra stycken i ett lag och var och en sprang 3 gånger 1 kilometer, så sammanlagt blev det 12x1km. Mitt lag råkade även vinna, haha wiiii.
 
Idag är jag då hemma eftersom vi har dagsverke (räknar det som höstlov, ja) och har städat nu hela morgonen och ska snart börja fixa någon sorts lunch till mig. Sen ska jag antagligen gå ut en stund eftersom vädret är super, torrträna inför EM, kolla lite one tree hill och annars bara njuta av denna dag.

Sunday

Idag har jag tränat, latat mig och hjälpt mamma att rensa ur jordgubbslandet.


HÖST

Igår for vi till Vasa från skolan för att vi skulle kolla på musikalen Fighting star. Den slutade halv tre tiden och då gick jag omkring med Ellen en stund i stan, vi fikade bla på sweetvasa och hade det trevligt. Klockan fyra hade jag massage tid, och det behövdes verkligen, super skönt efteråt. På kvällen gjorde jag inget speciellt, bara tog det lugnt och kollade Idol senare på kvällen.
Jag skulle egentligen ha åkt till Sverige på 25manna denna helg, men eftersom jag ska till Portugal om en och en halv vecka så stod jag över denna gång.. Lite synd nog, 25manna helgen är alltid en av höjdpunkterna på hösten.. Men tror däremot att jag gjorde bra i att stanna hemma, eftersom man alltid brukar vara så slut efter att ha kommit hem, och det är inte sådär jätte bra när jag snart har en viktig tävling framför mig.
 
Några bilder från fjolårets 25manna i soliga svennelandet!
 
Istället tog jag sovmorgon i morse, vilket var riktigt skönt. Efter att ha luggit och dragit mig en stund och ätit frukost for jag ut på en rullskidsträning i det vackra höst vädret! Sen hade mamma gjort fiskpinnar, spenatsås och potatis till mat, och det är verkligen mumsigt! Har även hunnit vara ute på en liten fotorunda nu på eftermiddagen..
 
thehe, tjaa

LÅNGLÄNK

Idag var det långlänksmorgon som alla andra torsdagar. For dock redan kvart över sju iväg och gick stavgång med Nenni i 45 minuter innan vi for med resten och sprang i 2 timmar. Så efter en nästan tre timmars träning smakade en gainomax suuper!
 
Kom tillbaka runt 10 tiden från länken och har hunnit vara i duschen och gjort matte läxan. Jag ska snart börja laga mig klar och gå via bibban och låna en bok innan jag far till skolan och äta lunch. Har endast två lektioner i skolan idag.
 
ännu en bild från vår photoshoot.
 
Igår hade vi en riktigt rolig träning på rullskidor med Ola Ravald från Sverige. Vi hade först en kort föreläsning och sedan lite olika balans-,teknik- och skicklighetsövningar. Var roligt med något lite annorlunda än det vanliga, och han lärde oss en hel del nytt.
 
På kvällen var jag hos Ellen, Sonja och Matilda och kollade skräckfilm.. :S Vi kollade filmen Mama och den var inte sådär jätte hemsk, utan ganska passlig (även om vi blev lite smått rädda en del gånger..). Men var i alla fall en trevlig kväll!!
 
Sen tänkte jag bara meddela att jag saknar my banaanaaaa :( ♥
 

ONSDAG

weheartit
 
Gårdagen såg ut som en vanlig tisdag; träning, skola, intensiven, läxor. Idag har jag bara hunnit äta frukost än så länge och börjar skolan kvart före elva och slutar lite över två. Men ni ska ha en bra dag!

Ny vecka, nya tag

 
Började 8.45 idag och slutade efter maten, alltså lite före 12. Tog det bara lugnt i några timmar innan vi hade samling med orienterarna och planerade och diskuterade lite. Har just ätit middag och ska laga lite läxor om en stund och sen fortsätta njuta av denna vilodag.

Helgen

Åkte som sagt hem på torsdag kväll och på fredag morgon åkte jag med pappa och lillebror till Tammerfors för att lillebror skulle springa skolmästerskapen där. Jag själv kollade bara på denna gång. Efter att han hade sprungit for vi vidare mot Vierumäki eftersom jag skulle på läger dit.
 
Blev ett bra läger med många bra och tunga träningar, och även fast vissa träningar var jätte tunga och jobbiga så blev det inte sådär psysiskt jobbigt som det kan bli ibland, utan vi utförde dom på ett sådant sätt att man knappt märkte av de jobbiga och det var bara roligt att springa.
Vi har även suttit en hel massa timmar i föreläsningsrummet och diskuterat, kollat kartor och bilder, haft gruppjobb, lyssnat och tagit in en massa information.
Var även kul att lära känna de andra bättre, och tyckte faktiskt min finska fungerade mycket bättre än vad den någonsin gjort. Kunde hänga med utan några problem i deras samtalsämnen.
Och får inte glömma att nämna att vi fick en stor hög med landslagskläder med oss hem, men måste ju förstås lämna tillbaka det (förutom en tröja) efter tävlingarna, men 3 veckor framåt är dom mina.
 
Hoppade på tåget sex minuter över klockan tre idag och hamnade att byta två gånger innan jag kom till Seinäjoki lite över klockan 6 och därifrån skjussade mamma mig vidare till Vörå. Nu är jag jätte trött, både i kroppen och knoppen, och ska bli skönt att gå och sova snart, slutar även klockan 12 i morgon så det är också toppen.
 
...och nu bild som absolut inte har någonting att göra med resten av inlägget, men hade inte något annat vettigt att lägga hit...
 

Rubriker är inget för mig

Idag har det varit lite bättre väder än alla andra dagar och började min onsdagsmorgon med en timme i gymmet. Sedan hade jag tre timmar i skolan och nu på eftermiddagen hade vi rullskidsträning. Jag har just ätit middag och ska nu fixa läxorna och kolla oth.
 
I morgon blir det en lite lugnare dag med lätt träning på morgonen och på kvällen åker jag hem för på fredag ska jag åka till Vierumäki på ett tre dagars läger med EM gruppen. Ska bli riktigt kul att lära känna dom bättre!
 
...men på grund av lägret missar jag årets Baltic cup... Det var lite synd, men tror nog ändå att jag kommer få en lika bra helg nu. Vad gör man nu inte för att få springa i Finlands kläder och få åka till Portugal senare? ;)
 
Tjeckien, Våren 2013

Vanlig dag i Vörå

Har vari en helt vanlig tisdag idag som började med morgonträning klockan 8. Sedan några timmar skola innan vi for på intensiven (styrketräning). Nu ikväll har vi lagat läxor och nu just gör jag inget speciellt. Bara längtar tills min iPhone e tibaaakaaa :'(  Så om nån försöker få tag på mig och inte får något svar så vet ni varför.. Borde vara tillbaka på torsdag!
 
senaste instagram bild!

RSS 2.0