Länge sen..

Har inte bloggat på ett tag nu, men det har heller inte hänt så mycket intressant i mitt liv då jag varit sjuk.. Alla dagar har sett nästan likadana ut, det ända jag har gjort är typ att ha bott i soffan och kollat Pretty little liars. Stannade hemma från skolan igår, också bara för att den här dumma förkylningen skulle försvinna.
 
Och vet ni vad? Idag är jag inte längre förskyld! Så ska äntligen fara och skida idag efter att ha varit sjuk en vecka, ni vet inte hur glad jag är . Men för övrigt så var skoldagen den bästa på länge, har skrattat massor. Men nu ska jag börja gå och laga mig klar till träningen, så vi hörs!
 
Har inte någon bra bild här och nu, så jag visar en ganska kul bild jag hittade på facebook. Och det stämmer ju verkligen, hahhhaaha!
 
Happens all the time!
/Tobias/
 
Var ut och fotade för någon dag sedan, så ska väl nog visa dem bara jag har lagt in dom på datorn.. :)

Lauantai

 
Har också idag bara tagit det lugnt och kollat på skid FM i tv och en massa PLL avsnitt. Känner att förskylningen börjar bli bättre nu, så förhoppningsvis är jag ordentligt frisk inom ett par dagar. Får på riktigt något allvarligt fel när jag inte fått göra nåt sen i tisdags.. Men har extra mycket energi till nästa träning då i stället ;)
Inom några minuter sötisarna  Ellinor, Jennifer och Janina hit och spenderar kvällen med mig, tjohej!
 
Love u mina superhjältar!

tjugofemte januari tvåtusentretton

 
Fredag idag, wihoo! Och min hals börjar ge med sig, wihoo för det också! Känner inget i halsen idag och är bara sådär smått förskyld ännu, så snart är jag frisk och kry igen!
 
Hade två förhör idag, biologi och engelska, och båda gick riktigt bra. På gympan skrinnade vi och så fick vi super god mat också, det var någon jätte krämig pasta med skinka. Ikväll vet jag inte om det händer så mycket speciellt. Ska ännu vila idag så att förskylningen verkligen försvinner (även om det lockar väldigt mycket att fara och skida..).
 
Är anmäld till en tävling i Nedervetil i morgon, men tror nog jag skippar den. Är kanske inte så bra att börja med tävling direkt på en förskylning, och det skulle ju inte vara så bra att bli sjuk igen. FSSM är ju nästa helg, så tills dess får man ju inte bli sjuk.

Mina bästa vänner idag...

Mina bästa vänner idag har hett herr Biologi bok och herr engelska bok.

Hade skrivit ett långt inlägg på datorn men det försvann, så det får bli en snabb telefon blogg nu...

Men kan berätta att jag har sjuk hals så gör inte så mycket annat på dagarna än att vara i skolan och försöka bli frisk. Men är på god bättringsväg, så vila lönar sig!

Nu ska jag läsa en sista gång igenom alla skelett och muskel delar, så vi hörs en annan dag!


Beautiful weather

Idag har vädret också varit supeer, det dåliga är bara att det blir mörkt så fort så det fina vädret hinner försvinna innan man väl är hema från skolan..
 
Men dagen har väl varit som vanligt, den gick ganska snabbt också. Kom hem för en stund sen och har bara hunnit äta mellanmål och nu ska jag väl läsa på biologi läxan innan maten. Senare ikväll blir det att fara och skida.
 
Tumblr_m9ws1hzer11qgjhhro1_400_large

Lördagen Cupcakes

 
 
 
 
 
 
 
Hasselnötsmuffins med nutella frosting, kan det bli bättre? Tror inte det..

Ny Vecka

Om skoldagen är det inte så mycket att berätta, bara det där vanliga nivet.. Då jag kom hem knäppte jag några snabba bilder på den rosa fina himlen och sen dess har jag fixat läxorna och ätit. Och nu ska jag kolla PLL resten av kvälllen. Mys!
 

DM stafett

Idag var jag mera på hugget än igår och kände mig mycket bättre också, så idag skidade jag. Skidade andra sträckan i IF Femmans andra lag i damklassen, men egentligen var det inte så stor skillnad på lag ett och två eftersom båda lagen var ganska jämnstarka. Och det slutade med att vi tog hem en dubbelseger, lag 1 vann och vi slutade på en andra plats. Mitt eget lopp kändes bra, inte perfekt, men godkänt. Och banan var faktist ganska tung, även om det inte fanns några större backar, men man kunde aldrig vila utan det var bara att staka på hela tiden och det var det som gjorde det så tungt..
Här kommer lite bilder från dagen:
 
 
 
 
En bild som Minken skulle använda till någon föreningstidning (?), jag, Kasper och Ronja (vi svenska som varit till Vuokatti) ↓
 
Måste ju också tillägga att vädret var super idag, solsken och några minusgrader, perfect!
 
Nu ska jag kolla några avsnitt PLL och sedan gå ner och mysa med familjen och samla energi för en ny skolvecka. Sov sött!

Saturday

Förlåt för att jag inte bloggat på ett tag, men det har varit något problem med internet här hemma, men nu tar jag det via telefon tills det är fixat.
 
Hade ett bra läger i Vuokatti och kom hem natten till fredag, så for inte till skolan på fredag utan vilade upp mig i stället. Fredagens program bestod av bastu, massa pretty little liars avsnitt och spelade spel med lillebror.
 
Idag var det då DM i Nykarleby som gällde. Men allting kändes inte bra på morgonen, men for ändå med till tävlingen, men efter att jag hade testat skidorna så bestämde jag mig för att inte tävla idag. Och det är otroligt svårt att ta ett sånt beslut, att tävla är ju det bästa som finns! Och att stå där vid sidan om spåret och heja på de andra när man vet att man egentligen skulle ha varit med där, är inte heller speciellt kul... Men jag tror att jag tog det rätta beslutet ändå.. Bättre att hoppa över idag än att hoppa över alla andra tävlingar i vinter. Och det var ju bara DM, alltså inte så värst viktigt tävling..
 
Men i morgon ska jag i alla fall vara med i stafetten, skidar andra sträckan i ett dam lag. Och då ska jag skida dubbelt så hårt, då jag inte var med idag!!!
 

Tired girl

Nu ligger jag och Ronja i våra sänger och nördar, men ska väl snart gå och sova eftersom vi är super trötta.
 
Igår hade vi en rolig skidträning på förmiddagen och på eftermiddagen styrke test (bänkpress, 5min magmuskel, "dra upp sig på stången") och jag är riktigt nöjd, förbättrade allt från förra gången, så lite starkare har jag i alla fall blivit i höst.
 
Idag hade vi sprintträning på förmiddagen och "hankikävely" på eftermiddagen, vi pulsade omkring i snön i en och en halv timme i den mörka skogen, haha, så det var ganska kuul.
Men nu säger jag god natt UTAN någon bild, det får ni leva med...
 

Vuokatti

Anlände till Vuokatti lite före halv 2 idag och halv 4 for vi iväg på första träningen, 2 timmars skidning. Sen åt vi middag och nu har vi bara slöat sen dess. Om en stund har vi stretchning och efter det kvällsmål, sen god natt.
 
Vi bor alla flickor i en och samma lägenhet, där det finns 3st två personers rum, så jag sover med Ronja. Enda negativa med den är att vi bara har 1 dush (på sex personer!!).. Men det går väl..
 
I morgon har vi skidning på förmiddagen och på eftermiddagen någon sorts styrketräning.
 
mmmmm.. Bakde dom här pepparkaks-cupcakesen för exakt ett år sedan och nu blev jag riktigt snål på cupcakes.. Måste baka då jag kommer hem...

Tappade mössan..

Var som sagt tävling i Malax idag och det kändes nog riktigt bra. Men vi var bara två i min klass, och jag vann med lite under 1 minut. Tyckte att jag fick allt att funka ganska bra idag, så nu ser jag framemot vinterns alla stora tävlingar. Men mitt under loppet föll min mössa av, försökte få på den ordentligt flera gånger, men lyckades inte, så hux flux låg den på marken..
 
Nu ska jag packa klart och sedan ikväll ska jag till stan med Jennifer och Ellinor och äta och fara på bio. Och i morgon bitti är det riktning mot Vuokatti som gäller. Kommer kanske att slänga in något inlägg därifrån också, ifall jag har lust och orkar. Men kommer i alla fall hem sent på Torsdag kväll.
 
 
Pga bildbrist så får ni några instagram bilder från en tid tillbaka..

Fridayyyy

Idag var det roligaset skoldagen hittills i år. Hade helt vanliga timmar, men dagen for fram som en raket och mitt i allt var det dags att åka hem. Eftersom jag har vilodag idag så har jag bara slöat och satt upp en "fotovägg" bredvid sängen med en massa bilder på olika tillfällen och personer som gör mig glad. Sen har jag fyllt i träningsdagboken (har glömt att göra det på många dagar, ups..) och börjat packa lite till Vuokatti. Men nu ska jag lägga mig ner på min mjuka matta och se på pretty little liars resten av kvällen.
 
 
I morgon ska jag på skidtävling till Malax, bara en liten tävling men ändå kul att få tävla, skidar 5km klassiskt.

10.01.2013

Skoldagen var ganska bra idag, gjorde bland annat mega god mat på husli. Då jag kom hem gjorde jag bige läxan och åt mellanmål. Sen drog jag iväg på styrketräning och nu har jag just varit i bastun och väntar på att maten ska bli klar. Sen blir det att kolla Pretty little liars som vanligt. Ha en bra kväll!
 

T I S D A G

Skolan var trög idag, men nu är jag hemma. Ska kolla lite Pretty little liars  nu och senare ikväll blir det skidträning i Kvevlax. Hade inte så mycket annat att berätta här idag, så vi hörs :)
 
307652_190376761109059_609710178_n_large
weheartit

Första skoldagen

Idag var det då första skoldagen efter jullovet. Den var sådäär men gick ändå rätt så snabbt. Nu ska jag snart gå ner och äta mat och sen får vi se vad jag hittar på.
 
Fick också lite pengar av kommunen för mina FM medaljer idag. Var i Ylläs när dom hade "premiering" så fick dom nu i stället. ↓
 
Sprint FM (orientering), stafett FM (skidning), Långa FM (orientering)

Maakuntaviesti

Steg upp tidigt i morse och for iväg med buss till Lehtimäki där årets landskapsstafett hölls. Jag skidade som sagt tredje sträckan, 3km skate. Och banan var faktist super rolig, det gick upp och ner och upp och ner och lite mera upp och ner. Och glidet var super idag! Loppet gick helt okej, det skulle ha kunnat gått bättre men också mycket sämre. Hade i alla fall bästa etapptid, 30 sekunder före alla andra på min sträcka, så jag får väl nog vara nöjd. Sist och slut vann vi med lite över 1 minut över Seinäjoki. Go Korsholm!
 
Sen vi kommit hem har jag kollat Tour de ski, varit i bastun och bara slöat. I morgon är det då back to normal igen, alltså skolan.
 
 
 
Ett minus med dagen var min mössa.. Den for upp över hela öronen under loppet, så när jag kom i mål kändes det som om jag inte hade några öron kvar.. -_-

Mys lördag

Idag har jag sovt länge (vaknade lite över 10 och kan inte minnas när jag senast vaknade så sent), varit ute och fotat, lagat mat, kollat Tour de ski och bara chillat. Och nu ska jag packa väskan tills i morgon och sedan gå ner och mysa med familjen innan jag går och sover. I morgon blir det tidig väckning, bussen till landskapsstafetten går redan klockan 7.. Skidar i korsholms första lag, 3km skate. Har riktigt tävlings feelis nu just!
 
 

winter - 3 oredigerade

 
 

On our way home

 Blev lite ändrade planer så vi åkte hem redan idag. Men for och skidade som vanligt på morgonen och spåren var super fina idag. Efter duschen packade vi i bilen, åt lunch och började köra hemåt. Vi kommer hem sent på kvällen någon gång, så då är det bara hopp i sängen direkt. Men nu ska jag fortsätta kolla några avsnitt av Pretty Little Liars.
 
Här är lite telefonbilder från dagens träning..
  
 
 

3.1.2013

Igår körde jag och Elin backdrag i en 1,7 km lång uppförsbacke (iso metsän nousu) och tungt var det. Sista varvet var nog en riktigt plåga för benen, men när man väl hade det över så var det super skönt.  På kvällen for vi över till Sverige och handlade på Ica Lahtis, köpte festis och lite smått och gott till. Sen var jag på en kort länk innan vi åt super god mat hos "grannarna".

 

Idag tog vi en tur runt berget (Simon, Elin och jag) och det var en rolig skidtur. Åt just och nu ska jag kolla nåt avsnitt av Pretty little liars innan damernas lopp i Tour de ski börjar. Senare ikväll ska vi till Eväskori och äta pizza.

 

Såhär fint var det på ett ställe idag när vi skidade.
 
Anonym: "Hur många skidor har du som är i användning nujust? Per stil? :)
-Tack för kommentaren, men skriv gärna namn nästa gång :) Men jag tror att jag har 3 skate skidor som jag använder nu just. Och av klassiska paren har jag väl typ 3½.. 3 stycken som är bra till mig och dendär halvan är ett par som nog är allt för mjuka, men som jag använder bara ibland på träning.

Långlänk

Vaknade lite över 9 idag och ca halv 11 for jag med Elin på långlänk. Spåren var mjuka så det gick trögt.. Men till slut hade vi skidat så långt som vi skulle. Och det blev minsann en ordentlig långlänk. Just var jag in "byn" med mamma och kollade i någon sportbutik. Nu sitter vi och försöker få tour de ski att funka, men det ser dåligt ut.. Vi har inga kanaler som sänder det på tv och på datorn fungerar det inte heller.. suck...

 


RSS 2.0