Muonio

Kom hit igår på eftermiddagen/kvällen och for genast ut på en löptur på stigar upp till Pallastunturi. Idag började vi med en rullskidsträning och nu efter några timmars vila ska vi snart ut på träning nummer två idag. Och det blir löpning uppe på fjällen.
Vädret är perfekt, inte allt för varmt men endå så pass varmt att man kan ha shorts. Vihörs!


Powerpark

Igår kväll hade vi en bra styrketräning och även lite "mosatramp" intervaller på stavmadrassen. Ganska tungt det också!
Idag har jag vilodag och då åkte jag och the family iväg till powerpark. Så har snurrat omkring där och nu sitter vi i bilen på väg hem. Ikväll ska jag packa klart, kolla oth och gå och sova tidigt.
I morgon blir det tidig väckning eftersom bussen far redan 07.00 från stan. Så nu väntar alltså en vecka i Muonio på skidläger!


Bildbomb villan


Hothothot

Det har varit ootroligt hett de senaste dagarna nu, verkar som om sommarvärmen äntligen hittat tillbaka. Igår efter rullskidsturen for jag som sagt tillbaka till Karlsplan och kollade Kalevan kisat. Chillade där med Elin och Hannes (och Madde en stund) heela kvällen.
Idag vaknade jag lite före 9 och kollade lite one tree hill innan jag gjorde en god frukost och satte mig ute i solen med bra musik. Var dock tvungen att gå in och svalka mig lite nu, det blev sååå varmt. Idag ska jag också börja packa och på kvällen blir det träning.
 
Några från då Ellinor hoppade stav igår!

Kalevan kisat

Kom hem från villan igår kväll och for då ut på en kort men superhärlig kvällslänk. Resten av kvällen kollade jag serier..

I morse vaknade jag lite över 8 och ca klockan 9 for jag med Jennifer till Karlsplan och kollade på kalevan kisat då Ellinor hoppade stav! For sedan hem och lagade mat och ska snart fara och rullskida. Sen kanske jag far och ser på tävlingarna igen, skulle nämligen vilja se damernas hindertävling..

Här är lite småplock från veckan.. Visar bilder från kameran kanske ikväll..


Stenbrotte..


Äventyr ti Kaskö✌


Villan

Har det bra här på villan och sommarvärmen har verkligen hittat tillbaka nu. Har åkt båt, tränat, simmat, fjollat, skrattat och lagat mat dehär senaste dagarna.. Något mer tänker jag inte skriva nu, ni får kolla videorna som kommer upp snart i stället :)


Tjaa

Intensiv dag idag. Vaknade lite över åtta och klockan 9 for jag med Lukas och cyklade i tre timmar. Sen åt vi lunch, packade och for iväg mot villan. Då vi kom till Kristinesstad for jag med faster på någonting jag inte minns namnet på (tyyp kittle bell nånting maybe..) till gymmet. Man skulle alltså kasta, slänga och lyfta någå tyngder/kulor och det var faktist tyngre än jag trott. Sen for vi vidare till villan och har just kommit ur bastun. I morgon kommer Fanny hit, jeees!


Wake me up

Våra gäster for hem ca 12 tiden idag och efter det gjorde jag inte så mycket.. Fotade, kollade oth, läste tidning osv.. Halv 7 for jag i alla fall iväg på styrketräning till Smedsby, var speciellt tungt för armarna idag. Har just ätit våfflor, mums, och nu ligger jag i sängen och lyssnar på feelis musik och drömmer mig tillbaka till Sälen.. Varför är det så länge till nästa långläger med IR gruppen?
Nåjo, i morgon på morgonen ska jag i alla fall och cykla med Lukas och efter det far vi till villan och stannar där tills slutet av veckan någongång.
 
<3
 
Märkte just att jag verkligen borde få någon ordning på alla tusentals bilder som finns på datorn.. Meen gör det en annan dag. God natt!

En lördag i Juli

Vaknade och kollade lite OTH innan jag for och plockade hallon med mamma. Sen for jag till stranden med Jennifer en stund, vi bara chillade och pratade heela tiden tills jag blev tvungen att fara hem, eftersom vi fick finska gäster från södra finland. Har varit med de småa söta barnen hela kvällen, och dom ska ännu sova här tills i morgon. så nu säger jag gonatt!


Just smile :)

Har inga speciella planer för idag, blir troligen träning och kanske umgås med vänner. Annars kommer jag bara ligga och se på serier.. Här får ni i alla fall några bilder på min outfit på dopet igår..
 

Before I die...

 

 

Turussa

For idag på morgonen iväg mot Åbo och stannade på Ikea och åt köttbullar och inhandlade lite saker. Då vi efter det kom till hotellet for jag ut på länk här runt hotellet. Sen var det direkt att gå till sim bassängerna, eftersom det finns många rutschkanor o pooler här på hotellet. Vi simmade tills klockan var ca 8 och då for vi till en pizzeria på god mat.

I morgon är det då vår kusins dop som gäller!


Tråkig dag

Idag har jag i princip inte gjort någonting.. Var meningen jag skulle vara med kompisarna, meen blev dock lite ändrade planer, så istället har jag varit hemma och bara tråkat.. Har kollat one tree hill och pratat med lite roliga personer. I morgon far jag och resten av familjen i alla fall ner till Åbo en sväng och sover en natt på hotell och på torsdag ska vi på vår kusins dop.
 
Nu får ni också skratta lite åt dagens roligaste 10 sekunder!! och om ni int tycker de e kul, så ede bara att konstatera att ni int e lika lättroade som katja o mej ;)
 

Städdag

Igår chillade jag hela dagen innan jag for iväg på söndags styrketräningarna.

Den här veckan blir nu en lugn och återhämtande vecka efter tre rätt så intensiva veckor med mycket träning. Det började jag med en vilodag, även kallad städdag. Har nämligen stor städat köket i 5h (!) idag.. puststånkstön. Men nu resten av kvällen blir det nog att kolla serier.

I morgon ska jag umgås med mina saknade vänner!


KRV & WOC 2013

Back och track igen då efter en vecka i Vuokatti.
Vi har först och främst tävlat i kainuun rastiviikko och jag tävlade i klassen D16Elit där vi var ca 140 deltagare.
Första och andra dagen gick i en typisk "Vuokatti skog" med fin tallskog, bra botten, bra sikt och backar o gropar. Tredje och fjärde dagen byttes terrängen ut till det motsatta. Vi var i området kring Vuokatin vaara där det var grönt, stenigt, dålig sikt, backigt.. Sista dagen var starten till och med högst uppe på slalombacken.
Vissa tävlingar gick bättre och vissa sämre, precis som det ska vara på en orienteringsvecka.. Inför jaktstarten sista dagen låg jag nionde totalt och sprang upp mej till en sjätte plats, vilket jag är super nöjd med!
 
Förutom tävlat har vi då såklart kollat på VM tävlingarna som hölls på samma gång. Var kul att se världens bästa orienterare på riktigt, och kul också att Finlans tog hem så många medaljer!!
 
På mellandagarna då vi inte har haft tävling så har vi tränat rätt så mycket. Mest rullskidat och sprungit, men hann även med en styrketräning. Man måste ju passa på medan man har så bra träningsförhållanden som där är. Backar att rullskida i och fina skogar att springa i.
 
Så sammanfattat blev det en bra och otroligt VARM vecka igen med bra sällskap!
 
 

Fredag

Började dagen med en lång sovmorgon och for sedan ut på en lång rullskidslänk. Har bara hunnit duscha och äta sedan jag kom tillbaka och nu resten av dagen ska jag mysa framför serier och måste även packa igen.. Eftersom vi i morgon far till Vuokatti för att kolla på VM och tävla i kainuun rastiviikko. Kommer i alla fall bli kul!

Här kommer två smått charmiga bilder på mig och min nya reflexgula tröja.


God morgon!

Somnade lite över klockan 18 igår (!!) och vaknade 22 igen.. men somnade snabbt om och vaknade nästa gång runt 9 tiden i morse. Så det blev en lång natt, men mycket välbehövd.

Dagens planer är ännu oklara.. Ligger för tillfället i sängen och kollar serier, men ikväll blir det kanske skärmträff eller styrketräning, får fundera på saken.


and if you close your eyes..

Nu är jag tillbaka efter en helt amazing vecka i Sälen med träning, vänner och massor av skratt. Detta var lätt det bästa lägret jag varit på! Har haft bästa stugkompisarna, ni är bäst! och Katja o jag har haft våra småroliga stunder, ching chong..
 
Fin solnedgång på båtresan till Stockholm.

I början av lägret hade vi olika orienteringsträningar, allt från teknik till mera fartfyllda träningar som alla var riktigt bra. Fredag, lördag och söndag var vi på tävlingar, som gick helt okej. Blev sammanlagt fjärde av ca 50st så jag får nog vara nöjd, även om det skulle ha kunnat gått bättre ifall någon bomm skulle ha varit borta. Kan ju också tillägga att på lördagens tävling fick vi vara med om mycket i väder väg; solsken, åska, regn och hagel.
På söndag efter tävlingen for vi och spelade mosafotis vilket var superkul!! Det hela slutade i lerkrig och när vi var klara var jag nästan brunett ;)
 
bildern här ovanför är från FSO:s facebook sida..
 
Glada flickor!
 
På måndag hade vi en långvandring som varade i 5 timmar. På den tiden hann vi med mycket.. Bla. bestiga flera fjälltoppar, gå runt med en blomma i handen i 2 timmar, prata och skratta åt allt mellan himmel och jord. Fem timmar kändes som en halv timme, så skulle ha kunnat gå omkring där hela dagen. Vädret hade vi super tur med, soligt nästan hela tiden! Här kommer en hel hög med bilder från vandringen..
 
 
Vi tog oss nerför nordens brantaste slalombacke "väggen" och den gick på riktigt RAKT ner!! På bilderna ser den ju nästan platt ut -.-
 
 
 
 
 
På tisdag packade vi i bilarna och började köra mot Stockholm men stannade i Falun för att springa en medeldistans träning. Lite annorlunda terräng än i Sälen var det. Sen spenderade vi lite över en timme i Falun centrum och lekte turister..
 
 
Sen taggade vi med en tupplur och lite feelis musik i bilen inför båtresan hem.. Blev inte alltför mycket sömn, men nångång måste man få vara uppe lite längre också, händer ju faktist inte så ofta. Blev tidig väckning för att stiga av båten och sov i princip hela bilresan från Åbo hem.
 
Så vips hade tio dagar försvunnit, men helt klart de bästa på sommarlovet!
Avslutar detta låånga och bildrika inlägg med en typical turistbild från båten ;))
 
 
Wake me up - Avicii
Pompeii - Bastille
Två låtar som som suttit fast i mitt huvud heela veckan..

RSS 2.0