Winners are not people who never fail, winners are people who never quit

PÅSKLOOV!

Var bra mycket piggare i skolan idag och halsen är nästan helt bra nu. Vilar dock ännu idag så att det inte blir någon förkylning eller liknande på detta.

Skrev ett ganska lätt finska prov idag och på husli gjorde vi påsksallad, vitlöksbatong och citronskum. Sista timmen fick vi och spela alias, vie typ best på dee!

Fick också brev om när inträdes testen till gymnasiet är, och skidåkarna ska bla. ha mattest.. :S blev nästan nervös nu!




Onsdag

Kan börja med att jag har börjat känna mig duktig på morgonen när ja vaknat före väckarklockan ringer nu i snart två veckor, och det är super skönt att bara ta det lugnt på morgonen!

Kände mig ovanligt trött och konstig idag i skolan, så var inte med på gympan de två sista timmarna. När jag kom hem gjorde jag gott mellis och har kollat lite tv. Ska fortsätta med att läsa på finska prov nu och sen skippar jag nog träningen idag, eftersom jag kände mig lite tröttare på dagen. Nog skulle jag sekärt kunna fara och träna men tar lite det säkra före det osäkra nu, eftersom jag absolut inte vill bli sjuk tills Tjeckien.


Religiös?

Känner mig väldigt aktiv här på bloggen idag, det här är ju mitt tredje inlägg för dagen. Men har i alla fall just läst klart på religions prov och funderar på om jag ska fixa lite på religions föredraget också. Men kom dock fram till att jag blir för religiös ikväll om jag också gör det.. Haha, nejmen ska kanske fixa på det lite ändå, eller så kollar jag film, får se. Har också varit duktig och fixat nyttiga isglassar, som vi ska äta ikväll.
 
Såhär såg det ut första april ifjol, tror knappast att nästan all snö hinner smälta på en vecka.. Är riktigt taggad på våren just nu, även om jag äälskar vintern. Men vill börja orientera, och som tur är far vi till Tjeckien nästa veckas onsdag, så då äntligen!
 
 

Fin dag igen

Vaknade ganska tidigt idag och slöade i soffan en stund innan jag for ut på en längre löplänk i det fina vädret. Virrade omkring i någon skog nånstans och kom ut på ett konstigt ställe, så kan det gå. Fick också riktigt vårkänsla idag när asfalten var framme när jag sprang. Och varmt var det också.

Efter lunchen for jag med mamma till stan. Och jag har inte varit till stan på vem vet hur länge, så fick med mig hem en del kläder som jag är jätte nöjda med. Sen åt vi goda bakelser på ett kafe'.

Nu just sitter jag och kollar på skidning i TV och ska sen läsa på religions prov, suck, men ha en mysig kväll!

Två par jeans från Cubus, tröja från Cubus, utedräkt från Intersport (rea)


Saturday

Lördagen började med en solig och härlig skidlänk vid bötombergen, och sen vidare till moffas på mat. Där kollade vi på skidningen i TV och när det var slut åkte vi hem tillbaka. Här hemma lagade vi tortilla och kollade film resten av kvällen.


Jippii, fredag!

 
Började med att fara till skolan i 15 minuter och sen till HVC där vi hamnade att vänta i över en timme för att få komma in, är van med att det ska vara försenat där, men inte med 1 timme... For sen tillbaka till skolan och åt mat och sen iväg till botniahallen på gympa. Efter det lämnade vi kvar där och alla andra nior kom dit och vi kollade på innebandymatchen mellan lärarna och 9A. Då den slutade gick alla tillbaka till skolan och for hem, men jag lämnade där och passade på att träna, så det blev styrketräning då. Matilda var så snäll och höll mig sällskap, och Rebecka en stund i början också.
 
Kom just ur duschen och ska snart äta mat. Sen blir det en lugn fredagskväll med lite film och sånt. I morgon ska vi fara till mommo åtminstone. Ha en bra fredag alla!
 

Jippii, fredag!

 
Började med att fara till skolan i 15 minuter och sen till HVC där vi hamnade att vänta i över en timme för att få komma in, är van med att det ska vara försenat där, men inte med 1 timme... For sen tillbaka till skolan och åt mat och sen iväg till botniahallen på gympa. Efter det lämnade vi kvar där och alla andra nior kom dit och vi kollade på innebandymatchen mellan lärarna och 9A. Då den slutade gick alla tillbaka till skolan och for hem, men jag lämnade där och passade på att träna, så det blev styrketräning då. Matilda var så snäll och höll mig sällskap, och Rebecka en stund i början också.
 
Kom just ur duschen och ska snart äta mat. Sen blir det en lugn fredagskväll med lite film och sånt. I morgon ska vi fara till mommo åtminstone. Ha en bra fredag alla!
 

Lång väntan

 
Igår fick jag en nyhet som jag inte visste om den var bra eller dålig. Orienterigs lägret i Tjeckien hade nämligen blivit inhiberat (eller egentligen framflyttat) eftersom det var för kallt och snö där. Har inte snöat så mycket på 150 år där, så lite otur hade vi ju. Och det är ju nog ändå lite onödigt att fara dit om det ändå inte är barmark.. Så vi skulle ju ha farit från Vasa klockan 6 i morgon bitti, men i stället far vi den 3 april. Så får vänta ännu lite till, men får hoppas att det bli extra roligt då i stället!
 
Men gårdagen var helt okej. På kvällen var jag på FM (haha, Femma Mästerskapen, till på köpet femman Orientering skidmästerskap), så vi skidade 10 km skate.
 
Skrev ett tyska prov idag, som gick bra och resten av dagen har inte varit så jobbig. Har dessutom vilodag idag, så ska kolla nyaste PLL avsnittet nu. Och det är det sista avsnittet på säsong 3, buhuu, men som tur är så kommer det komma en säsong 4. Längtar redan!! Bästa serien ever!
 
ful bild, men får duga...

Mumiiin

Såhär såg kvällens outfit ut:
 
Skoldagen var helt normal idag. Efter skolan bytte jag till träningskläder och sprang en omväg hem. Kom till något ställe där jag aldrigaldrig varit förr, visste knappt var jag var. Men hem kom jag. Senare på kvällen klädde jag ut mig till detta som ni ser här ovanför, småa barnen hade nämligen avslutning för skidskolan. Och det var jobbigt att skida med den där stora dräkten på, som tur så behövde jag ju inte skida så hårt ;) Lekte med barnen och i slutet delade jag ut godis och klistermärken till allihopa. Haha, ganska kul att vara mumintroll!
 

Helgen

Har haft en bra helg. Började med att jag till och med fick en sovmorgon på lördag, sov ända till klockan 8. Sen chillade jag i sängen en stund och ca halv 10 for vi till Alajärvi på skidorienterings FM. Och överraskande nog så gick det riktigt bra, blev femte, bara 5 sekunder från brons och 43 sekunder från guld. Och dessutom så föll jag i första nerförsbacken så att kartan föll ut ur kartställningen, så det tog ju en stund att fixa allt sånt också. Men inga bommar hade jag i alla fall, så det är jag nöjd med. Men trodde verkligen inte att det skulle gå såhär bra, eftersom jag knappt skidorienterat i år.
På kvällen for jag till Ellinor med Jennifer och Janina och vi hade super kul, tack för bästa kvällen!
 
Idag blev det lite ändrade planer. Blev att fara till Alajärvi igen och skida stafett i herrklassen. Startade i ett lag, men redan från start for koncentrationen, eftersom det hade stått att man får kartan 2min före start och 1min före start får man lägga in den i fodralet, men när fick jag min karta? Jo sist av alla, just på startskottet.. Blev lite irriterad på det när jag hamnade så långt efter då. Sen gick knaggligt framåt, men inga stora missar.
 
Men det spelar nog inte så stor roll vad jag blev eller vad som hände denna helg, huvudsaken att det var kul och det var de verkligen! Kul att göra något annorlunda!
 
Idag kom vi hem lite före klockan 1 och klockan 2 hade vi släktkalas. Just for alla hem och ska snart läsa på modde prov vi har i morgon och sen ska jag baara chilla kvällen lång.
 
 

Super fredag

Har haft en super bra fredag idag. Kan ju börja med att vädret varit perfekt idag igen. Började med att vi satte plastpåsar på Ellinors fötter och konservburkar i eftersläp och ögonbindel, serpentiner och clownmusik i bakgrunden och gick en sväng med henne så i skolan (hon fyllde 16 idag och det är bara en gång i sitt liv man fyller 16) och det var nog bästa på länge. Sista rasten firade vi henne dessutom med kladdkaka (andra gången denhär veckan i skolan, jag fick ju också i onsdags när jag fyllde). Då jag kom hem hade pappa städat heela huset, så då blev man ännu gladare. Så då var det bara att plocka upp det sista i mitt rum och sen drog jag ut och tränade. Löpning plus styketräning. Nu har jag hoppat i myskläder och ska snart lägga på en film och mysa.
 
I morgon ska jag till Alajärvi på skidorienterings FM och på kvällen till Ellinor. Till söndagen har jag än så länge inga stora planer, antagligen blir det en långlänk på skidor då.
 
 
GRATTIS ELLII!!

Torsdag

 
Har varit en helt vanlig torsdag idag. Då jag kom hem åt jag gott mellanmål och har just fixat en sak tills Ellinor fyller i morgon. Ska väl snart äta mat och sen far vi till Vörå på en parsprint. Vi är bara två lag med i D16 men som tur är startar vi på samma gång som D14 och dom är ca 10 lag. För det är mycket roligare att tävla om det är många lag med. Så dit kommer min kväll att gå, startar först runt åtta tiden.. Så det är inte så bråttom.
 
 
 
Tagna för ca 1 vecka sen..
 
 

Skida skida

Blev ingen skidorientering idag eftersom alla småspår från helgen hade snöat igen, så det blev en klassiskt skidtur i stället. Startade i Solf och skidade på "söderfjärden runt spåret" till öjberget och tog ett varv runt femman där. En häärlig skidtur i härligaste vädret. Kan man få en bättre födelsedag? Det var såå skönt att bara stå där och glida fram, såna här gånger älskar jag verkligen livet. Då jag kom tillbaka fick jag till på köpet tårta, mums!

Och tack för muffinsen jag fick i skolan och tack igen till alla som sagt grattis, nu är bäst!


16!

Har haft en bra födelsedag såhär långt. Har iof fått lite grädde och sånt i ansiktet, men det behöver man kanske inte säga. Skrev ett matte prov som gick ganska bra och på tillvals gympa for vi till rapatunturi och pulkade, supeerkul, bara att jag har ont i svanskotan nu.. Men kom just hem och senare ska vi kanske fara och skidorientera.

Och tack för alla grattisar idag!!

Och grattis också till världens bästa Elin som fyller 17(!!!!!) idag<3


Världscupen och piiriviesti

 
Har haft en super helg i Lahtis, har fått sett en massa bra skidåkare från alla möjliga länder och varit riktigt nära några av dem. Bodde med Emelie och Fanny och har haft jätte kul! På lördag och söndag har vi kollat på världscupen och på söndag eftermiddag tävlade vi själva också. Synd bara att det inte var lika mycket folk kvar när vi tävlade som när dom "stora" tävlade. Men kul var det i alla fall, även om det kändes i hela kroppen att jag varit sjuk mycket under vintern. Men mitt lag, FSS, blev tredje av ca 20 lag, så det får vi väl nog vara nöjda med. Har också testat banan som dom skidade i världscupen och pust vilken bana, kändes som om det hela tiden gick uppför, har påriktigt aldrig skidat på en sån tung bana. Vi tävlade ju bara halva den banan som dom skidade, men det räckte helt tillräckligt till ;)
 
Bjuder på bilder nu från en super helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Från Nuorten piiriviesti:
 
 
 
Bronslaget.
 
Det där var jobbigt, men nu blev det ju ganska många bilder i alla fall... :)
 
 

O som i Onsdag

 

Hade en bra skoldag idag. Först samhällslära och jag fick äntligen nästan fullpott i frågesporten, wihoo! Sen engelska förhör och efter maten hade vi två super roliga gympa timmar. Började med rastzumba med Lena, sen på själva gympan fick vi göra lite vad vi ville så jag och några andra övade att stå på händer och andra akrobatiska saker, och med musik i bakgrunden var det riktigt mysigt(haha). Avslutade sedan dagen med modersmål och biologi.

Nu ikväll har jag varit och skidat och njutit av att inte ha några läxor. Får bli en bild från Ruka ifjol..


Maanantai

Efter skolan kastade jag i mig lite mellanmål innan jag hoppade i löpskorna och drog ut på en kortare länk. Efter maten for jag iväg på massage och fick en häärlig benmassage. Resten av kvällen har bestått av prov läsning och kikkat på finska med Jennifer, haha men ganska kul ändå! Nu ska jag kolla familjen annorlunda och här kommer två telefonbilder..

Gjorde just en fin fruktpalm, haha.


Slut på sportlovet

Sitter för tillfället i skolan och har fysik. Får göra vad vi vill hela timmen eftersom halva klassen har labbprov, men nästa timme har vi.
 
Har i alla fall inte bloggat på en vecka nu igen, men har helt enkelt inte haft lust. Det ända ni skulle ha fått läsa om skulle ha varit hur sjuk jag är och allt annat negativt. Och hopeasompa i helgen har jag no comments om. Kan säga att jag var ännu sjuk när jag tävlade och benen var som betongklumpar, skidade knappt hårt, värsta GU farten... Hade ju tänkt satsa på medalj i år, och jag VET att jag skulle ha haft stor chans att få en OM jag skulle ha varit i den form jag var för 2-3 veckor sen på till exempel stafett FM i Keuruu. Då kändes allt så lätt och bra och jag hade också bra tider om man jämförde med dom andra i min ålder. Men sen kom en förkylning och förstörde allt, hela vintern och allt.Och alla vet ju att man kan absolut inte prestera på topp om man inte är frisk.. Kanske det skulle ha varit rätt beslut att inte tävla, vad vet jag, men nu tävlade jag och det gick som det gick.. Skidade vanlig länk fart. Hade verkligen velat vara i skick i helgen, för jag älskade banan, den där stora uppförsbacken skulle ju bara ha varit för ljuvlig om jag skulle ha varit frisk.. Men nu gäller det bara att försöka glömma den här dåliga vintern, jag vet ju trots allt att det inte är träningen det är fel på, för nu var det faktist att jag var sjuk. Och jag vet ju jag klarat mig bra de få gånger jag faktist varit frisk i år, så skulle jag inte varit sjuk skulle det nog blivit andra bullar. Men nu hade jag otur och råkade få precis varenda förkylning som går.. Kan inte göra så mycket åt det, hälsan är ändå viktigast! Men tänker inte ge upp bara för detta, jag har hur många år som helst på mig att klara mig bra. Så jag kommer tillbaka!! Har ju orienterings säsongen att se fram emot nu också, och det börjar snart med läger i Tjeckien!
 
Och att jag hade världens sämsta sportlov är ju inte så svårt att lista ut.. Har knappt "sportat" något. Har mestadels av tiden luggit där inne och inte orkat göra nåt. Hade ju tänkt att det skulle bli ett bra sportlov med först Sprint FM och KLL, sen en härlig vecka där hemma och vara ute mycket och sen Hopeasompa. Men det blev nog snarare tvärtom.. Inget Sprint FM eller KLL, jobbig sjukvecka där inne och ett halvt hopeasompa. Nåja får hoppas på en bra vår i stället UTAN att drabbas av några sjukdomar.
 
Ska försöka vara lite positiv nu också.. NU har jag glömt allt detta och satsar vidare, man kan inte haka upp sig på såna här saker, utan nu är det bara att gå vidare. Nästa helg är det Nuorten piiriviesti i Lahtis, och det var jätte kul ifjol så troligen blir det minst lika bra i år!
 
Applåder till den som läste allt, och eftersom jag är på skolans dator blir det arkiv bild..
Telefonbild, men älskar verkligen denna bild från Ylläs!

RSS 2.0