HELG

Fredag idag och det firade jag med att åka hem, äta tortilla och kolla serier. Ska fortsätta med det sistnämnda nu, så hoppas ni får en bra fredagskväll. Kram!
 
bild från sommarlovet!
 

Tänkte bara meddela...

... att jag är totally dead just nu efter en skoldag med två förhör, ett sjuukt tungt 7km löptest i skidspåret (som för övrigt gick helt bra) och några timmars läxläsning. Jag kommer sova gott i natt.


Höstfeelis & älgflugor

Gårdagen började med en rullskidsträning före skolan och skoldagen var helt okej.. Efter skolan läste jag på geografi förhör och sen stund senare åkte vi iväg på orienteringsträning. Var en riktigt bra träning på 1:15000 karta. Fick också jätte mycket höstfeelis i skogen, älskar att orientera på hösten! ...bortsett från alla tusentals älgflugor som tydligen hittat hit nu också... Plockade bort heela tiden i skogen, tog bort massor innan vi satte oss i bilen, och ännu några i bilen också OCH sen kom det värsta.. när jag stod i duschen hittade jag sekärt 20st i håret och ännu till och med när jag stod i köket och värmde mat tog jag bort 3 st... Så bortsett från dom älskar jag hösten♥
 
Idag hade jag sovmorgon, eftersom jag börjar skolan först kvart före elva och har vila nu på förmiddagen. Efter skolan idag har vi "långa löptestet" i skidspåret..
 
 

Tjohejj

Bloggen har varit lite tyst de senaste dagarna.. Men på fredag efter skolan for vi iväg till Kouvula och på lördag gick årets Nuorten jukola av stapeln. Vädret var på topp, ett toppen lopp och hela laget gjorde en bra insats, så med andra ord en bra dag. Jag sprang sträcka två med en massa pojkar, så ni kan ju gissa om dom sprang hårt? Försökte hänga på och springa för allt vad jag gick för, tappade endast någon placering och skulle jag inte bommat en minut på slutet skulle jag hållit nästan samma placering som jag for ut som. Men är super nöjd med loppet!
 
Laget kom till slut in på en 27 plats, vilket är riktigt bra med tanke på att ca 170 lag deltog. Och dessutom har vi varit diskade två år i rad, så detta var verkligen bra nu.
Kom hem sent på lördag kväll och hela söndagen chillade jag ute i hettan med en hög läxor. På kvällen for jag på sommarens sista utomhus styrketräningar och efter det iväg mot Vörå.
 

Idag har det varit en vanlig skoldag och när den var slut hade vi FU stavlöpning vid skidspåret. Nu har jag just lagat läxorna och ska bara chilla resten av kvällen. Hadebäst!
 

Goda tider

Har haft många bra dagar i Vörå och inser att jag inte kunde valt ett bättre gymnasium än detta. Idag hade vi långlänk klockan 8 innan vi gick till skolan. Dagen gick rätt så snabbt och efter skolan for jag med Rebecca och Ronja efter böcker och handlade lite mat. Köpte varsin ben&jerry's och satt i gräset och pratade och njöt av det sista av sommaren. Sen fixade vi läxorna, åt middag och nu sitter jag i rummet och chillar.
 
I morgon efter skolan far vi iväg till någonstanssomjaginteminnsvaddethette på årets Nuorten jukola. Starten går runt 11-12 tiden på lördag.
 

Mattest

Gårdagen var riktigt bra. Först skolan och sedan direkt träning, parstaknings intervaller. Efter middagen for vi och en massa andra till något stenbrott någonstans och simmade. Jag simmade dock inte, utan såg på med en hel hög andra människor, det var bara några som simmade. Men en kul kväll!
 
 
Idag hade vi återhämtningskontroll på morgonen och därefter skola. Jag hade även ett nivåtest på mattan på eftermiddagen, vilket faktist gick riktigt bra. Så jag får vara nöjd!
Nu har jag just skrivit klart min finska uppsats och ska snart gå och äta middag, efter det får vi se vad som händer.
Hadebraa!!
 
 

En kväll i Vörå!!


HELGEN

På lördagsmorgonen for vi iväg till Nykarleby på långdistans DM. Loppet började dåligt med en 2-3min bomm till ettan. Men sen flöt det på bättre resten av kontrollerna och det blev en vinst, med en marginal på 5 minuter till tvåan.. Fick till och med en flytväst till pris, vilket var super bra eftersom jag behövt en ny hela sommaren men aldrig köpt. Då jag hade bytt om efter loppet började det störtregna och regnade i princip hela eftermiddagen.
Jag bakade en mjölkchokladkaka till kvällen (som var supergod!) då vi hade kräftskiva med grannarna. Efter vi hade ätit låg jag i sängen och myste medan jag kollade one tree hill.
 

Tog sovmorgon idag och vaknade lite före klockan 9. For ut och tränade med rullskidorna efter frukosten och nu väntar jag på att maten ska bli klar, mommo är också här för tillfället, Senare idag ska jag köra lite styrketräning innan jag far tillbaka till Vörå för att påbörja en ny skolvecka. Full dag, 6 lektioner, på måndag, huhhuh.

SOMMAREN 2013

Sommarlovet började lördagen den 1 juni då jag fick mitt avgångsbetyg från högstadiet efter tre härliga år där.
 

Några dagar av första veckan spenderades på villan.
 
 
Första helgen var jag hos Ellen två nätter och tränade och hade roligt.
 

Två intensiva dagar i Vörå som ledare på nybörjarläger följde sen, satt knappt still en minut under de två dagarna. Sen kom årets Jukola och Venla emot som detta år hölls i Jämsä. Det blev ett roligt dygn med två lopp jag är nöjda med.
 

Sen njöt jag av sommaren för fullt. Tränade, simmade, chillade (och kollade one tree hill..). Midsommaren kom och vädret var super.
 

Sen packade jag mina väskor och drog iväg på IR läger i 10 dagar till Sälen. Kommer aldrig glömma den underbara veckan. Vi hade supersupersuper kul, bra träningar och allt var bara bäst med det.
 

Var hemma några dagar och återhämtade mig innan äventyren fortsatte mot Vuokatti för att tävla i KRV, kolla VM och träna. Det blev en super vecka det också. Många roliga och bra träningar och några lopp jag var nöjda med.
 

Vi var ner med familjen till Åbo i två dagar på vår nya kusins dop.
 

Sen spenderade jag en härlig och rolig vecka på villan med bästa kusin.
 
 
Var sedan hemma några dagar och kollade bland annat på kalevan kisat i Vasa någon dag.
 

Sen packade jag igen och stack iväg norrut till Muonio en vecka på FSS läger. Också det blev en super vecka. Bra träningsterräng, bra väder och bra vänner kan inte bli annat än bra.
 

Efter hemkomsten väntade två dagar med återhämtning innan årets FSOM gick av stapeln i Malax.
 
 
Och då började sommarlovet lida mot sitt slut och jag tog mitt pick och pack och flyttade till Vörå för att börja idrottsgymnasiet där med bra vänner och bra träning.
 
Om ni inte redan fattat det så har jag haft ett nära intill bäst och fantastiskt sommarlov och hunnit med otroligt mycket. Tack till alla nära och kära som medverkat i dessa roliga månader! Får hoppas på lika roliga tider framöver också!

HEMMA

Fredag idag och började skolan redan klockan 8. Efter dagens slut åkte jag hem och for iväg på en rullskidstur i den vackra kvällsolen. Nu sitter jag med en sprillans ny laptop och försöker förstå någonting av den och laddar över bilder från gamla datorn till den här. 25000 bilder, voi huhhu, det lär ta en stund.
Och nu är då allra första skolveckan i vörå förbi, och den har varit riktigt bra. Roliga kvällar, träningar och nya vänner redan. Tror jag kommer trivas riktigt bra där i fortsättningen också.
 
 :)
 
I morgon ska jag på tävling till Nykarleby, långa DM, och på kvällen har vi kräftskiva med grannarna. Ska förresten göra ett "sommaren 2013" inlägg någon dag denna helg. Men seeya!
 

Första veckan

Nu är snart första skolveckan avklarad (bara en dag kvar), och vi har fått en massa ny information att ta in, så tror knappast jag minns allt mera.. Det kommer antagligen ta en stund innan man vant sig med de nya rutinerna här, men det kommer nog gå bra. Såhär långt har det varit kul i alla fall.
Har haft lite lektioner och träningar mellan varven denna vecka och i morgon efter skolan åker jag hem över helgen. Men ni ska alla ha det bra!
 
 

Packniing

Vaknade just och ligger fortfarande i sängen. Ska i alla fall stiga upp och äta frukost nu och sen packa och fixa allt klart. Kommer troligen ta en bra stund.. Och det kommer bli typ hundra väskor.. Sen då mamma kommer hem åker vi iväg till vörå, huhhuh.
 
 
 
 
Älska nalle puh <3

Långdistans & Stafett

Host.. ja vad ska man säga, inte kan det väl alltid gå bra eller? Har inte så hemskt mycket annat att säga om lördagens långdistans (som för övrigt verkligen inte var lång..).. Jag avbröt. Första gången i mitt liv. vau. Trodde aldrig det skulle hända. Men nu hände det och sånt e livet ibland. Nya tag nästa dag!
 
 

Stafetten idag löptes i samma skog som lördagens tävling, och nu hade jag i alla fall vant mig med terrängen. Jag hade startsträckan i vårt lag och gick riktigt bra, såg ingen i min klass på hela banan, så fick köra mitt eget race. Början gick super, men sen kom en fruktansvärt onödig bomm på sjunde kontrollen på ca 2-3minuter. Kom i alla fall andra till växling och skönt att något av helgens lopp gick någolund bra. Laget blev till slut femte.
 
Katjas och mitt "team losers" från igår böts ut till "team winners" idag, haha jeej.
 
 
 

Nu var tre tävlingsdagar över och nu blir det att försöka samla ihop och få med sig alla saker och sedan i morgon bege sig till Vörå. Och på tisdag börjar skolan.. Vart har på riktigt sommarlovet tagit vägen?

Medeldistans

Var ju somsagt på första tävlingen av FSOM idag och det handlade om medeldistans. Har aldrig riktigt tyckt om medeldistans.. Korta kontrollavstånd, kort bana osv.. Gick inte desto bättre idag heller. Hade inget flyt alls, hamnade att stanna jätte ofta och orienteringen funkade bara inte idag (kan bero på att jag inte sprungit med karta i handen på typ 3 veckor, och därför har flytet jag hade före det seglat iväg lite). Bommade också några kontroller.. Kom ändå i mål på bronsplatsen, vilket jag var förvånad över om man tänker på hur loppet gick. Men benen var rätt så pigga ändå!
Hoppas på att orienteringen funkar bättre i morgon och att jag får min revansch!
 
 

FSOM 2013

Idag är det dags för FSOM (finlands svenska orienteringsmästerskap) som detta år hålls i Malax, vilket betyder att det är ganska nära och inget resande (ganska skönt då jag just rest ganska mycket). Idag på eftermiddagen är det medeldistans och min start är kl.15.42. I morgon är det långdistans och på söndag kör vi stafett. Såå tävlingar 3 dagar i rad och sen vips är sommarlovet slut och jag tar mitt pick och pack och drar till Vörå. Helt sjukt. Vart har sommaren flygit iväg?
 
Från fjolårets FSOM i Raseborg. Stafett guld.

Wednesday

Idag tog jag en efterlängtad sovmorgon och vaknade sedan upp till regn. Halv ett hade jag tandläkartid och efter det for jag med mamma in till stan och lunchade på sweet vasa. Shoppade lite nya kläder såhär lagom inför skolstarten och fikade lite. Kom just hem och klockan 18 ska jag på massage, jess! Resten av kvällen blir en lugn hemmakväll.
 
 
 
 

Hemma

Har haft många bra träningar under FSS lägret i Muonio. Allt från långa löp och rullskidslänkar till stavbacke och FU träningar. Fick dock lite tjock näsa till söndag/måndag så var tvungen att ta lite lättare och kortare träningar då för att inte riskera att bli mera sjuk. Men det var nog bara en vanlig två-tre dagars förkylning, för den är nästan borta nu. Men tur att det kom till sista dagarna och inte i början.
Igår steg vi upp lite tidigare och hann på en 1,5h rullskidsträning innan vi påbörjade vår långa bussresa hemåt. Stannade i haparanda och handlade i Sverige lite godis, festis och loka.
 
Två instagram bilder från en lyckad vecka i bästa lappland med bra sällskap!
 

RSS 2.0