Chillar i sängen

Ligger för tillfället i sängen och lyssnar på musik och kollar på gamla bilder. Börjar bli smått tråkigt att spendera sina dagar (sportlovsdagar dessutom!!) i sängen och stirra in i tv eller dator rutan eller sova.. Men vet ni vad? Jag har ingen feber mera, happyhappy! Har bara liite sjukt i halsen och känner mig piggare än vad jag gjort de senaste dagarna. Och efter att ha proppat i mig en massa halspastiller och varm dricka så känns halsen bättre nu än vad den gjorde i morse. Och känner mig pigg och rastlös nu, men tänker ändå ta det säkra före det osäkra och sitta inne och vila ännu idag så är jag nästan säker på att jag är helt frisk i morgon.
 
 
Snart kommer åtminstone VM i tv (damernas 10km) så då ska jag i alla fall kolla på det. Sen tror jag att jag ska färdigställa huslig ekonomi projektet jag påbörjade igår, så har jag det undan. Det lär bli stressigt annars, eftersom alla prov börjar nu efter sportlovet och så ska vi ha ett 5 - 20 min långt föredrag i religion, och jag är en av dom första, så borde börja på det också.. suck -_-  Nåja, har ju ändå inget annat att göra, så lika bra att göra det nu då.

C A T

 
 
 
 
Själv blev jag riktigt nöjd med dess bilder!

Måndag

Kände mig som en sengångare i morse när jag vaknade, och hade fortfarande 38 graders feber... Men den har sjunkit under dagen så för tillfället har jag bara 37 grader, alltså bara lite stegring. Och mår mycket bättre nu än vad jag gjorde i morse, så får hoppas det släpper!!! Resten av dagen ska jag fortsätta göra det jag hållit på med sedan jag vaknade, alltså ligga i sängen och kolla film. Eller hade faktist tänkt ta tag i husli projekt till skolan nu, så att jag nu gör någon nytta idag åtminstone....
 
Min enda önska just nu är att vara frisk....
 
Och om ni undrar över bildern jag skulle ladda upp igår, så orkade jag aldrig gå ut efter kameran till bilen, så den ligger fortfarande där och pappa är i jobbet, så dom får vänta!

Sick

Här sitter jag, värlens aktivaste bloggare och världens suraste människa.
 
 
For på fredag iväg till Pyhäjärvi på Sprint FM och KLL. Kände mig lite trött och svag då vi var och testade spåren, men tänkte att det nog bara var något tillfälligt. Men på lördag morgon vaknar jag med huvudvärk och 38 graders feber.. Perfekt liksom... Jag som hade väntat på dehär tävlingarna... Och spåret, det var ju helt perfekt för mig, uppförsbacke på målrakan, kan det bli bättre? Och hade också sett framemot att vara med i sprinten..
Så det blev att fara hem i stället... Men det finns inte så mycket annat att göra än att acceptera det och sikta framåt.. Ska göra precis allt jag kan för att bli i skick så fort som möjligt, eftersom det är hopeasompa nästa helg, och jag är redan super taggad och revansch sugen!! Men känner mig redan bättre idag, har inte mätt någon feber, men har bara lite ont i halsen och hostar inte alls nästan. Men den här söndagen kommer att spenderas i sängen och kolla på VM i tv och en massa filmer och avundas på dom som får tävla (haha).
 
Kommer att laga ett inlägg senare med lite bilder som jag fotade för några dagar sen, men kameran är i bilen och bilen är inte hemma nu just.

Måndag igen

Skidorienteringen igår gick bra, på sprinten på förmiddagen fick jag silver och på parstafetten fick vi guld. Och från stafetten fick vi också varsitt 80 euros presentkort till Suunnistajan kauppa, så det var ju super braa! Och det var kul som bara den att skidorientera, synd att man inte hinner göra det så många gånger per år...
 
Men den här måndagen har varit en helt vanlig måndag, inget speciellt i skolan alltså. Håller som bäst på att laga någon mat till mig och ska sedan fara och skida.
 
 
I morgon är jag nästan säker på att jag inte kommer att blogga, men programmet ser ut såhär: Skola, hem, läxor, medaljkaffe för landskapsstafetten, skidträning, hem, sova. Så nu vet ni det, hejdå!

Lördagen den sextonde februari

Sovde som sagt hos Ellinor med Jennifer och Janina i natt och hade kul som vanligt. Kollade film, åt, pratade och skrattade. Kom hem ca klockan ett idag och åt mat innan jag for och skidade. Sen dess har jag inte gjort så värst mycket.. Ätit mat, kollat på filmer från när jag och Lukas var småa och bara chillat. Ska packa väskan tills i morgon snart och sen gå ner och kolla tv en stund innan jag hoppar till sängs.
 
I morgon ska jag på min första skidorienterings tävling för i år, ska bli kul! På förmiddagen är det inviduell sprint och på eftermiddagen sprintstafett i par. Så nästan hela dagen kommer gå åt till det, plus läxor på kvällen. Så troligen ingen bloggning i morgon ;)
 
 
Två bilder från TVÅ ÅR TILLBAKA!!

Fredag!!

Äntligen fredag, och jag vet att jag inte bloggat på länge nu igen.. Men har helt enkelt inte haft tid. Har såklart varit i skolan på dagarna och på kvällarna har jag tränat och läst på förhör..

Men den här dagen har varit en bra dag. Började med samhällslära och engelska och sedan två timmar gymnastik. Vi skulle skida, och gympa läraren sa att jag fick fara till botniahallen och skida. Så jag hann nog skida en stund, skönt sådär mitt i skoldagen! Två sista timmarna hade vi modersmål och biologi.

Då jag kom hem åt jag mellanmål och bara slöade i några minuter innan vi for till vörå och skidorienterade. Kul att få göra något lite annorlunda ibland också! Sitter just nu i bilen och då jag kommer hem ska jag gå i bastun, äta mat och ... Inget mera. Men lite senare ikväll ska jag fara till Ellinor med Jennifer och Janina och sova över där. Yey, perfekt fredag!!


Vilodag

 
Skolan var som vanligt, inget speciellt med den. När jag kom hem gjorde jag smoothie och läste på tyska förhör tills i morgon. Har vilodag idag, så var med mamma och handlade och nu ska jag kanske kolla serier.
 
 

Sköna söndag

For som sagt på långlänk med Hannes idag till molnträsket. Har aldrig skidat där förr, och har aldrig vetat att det finns såå långa spår här också. Man kommer ju nästan genom hela korsholm!
Och det blev en härlig långlänk, åkte nog vilse på vissa ställen (började bland annat skida på en väg (igensnöad väg), utan att någon av oss märkte att vi var fel förrän vi började se "stora vägen") men tillbaka hittade vi i alla fall, och vi skidade ganska länge, men inte så hårt då. Skönt var det i alla fall.
 
Ikväll har jag ätit årets första fastlagsbulle och nu ska jag kolla lite serier. Har kollat alla avsnitt av PLL nu, så måste vänta en hel vecka mellan avsnitten nu, buhuuu... :( men tänker kanske börja kolla One tree hill tror jag..
 
Dagens "fina" webcam bilder, i brist på "ordentliga" bilder..

Söndagsmorgon

Vaknade lite över 8 idag men låg i sängen till lite över 9, haha. Och hittills idag har jag inte gjort så mycket.. Typ byggt pussel..  Men ska om en stund fara på en lugn skid långlänk med Hannes, ska bara vänta tils han kommer från kyrkan (haha). Efter det har jag ännu inga speciella planer, det får vi se sen. 
 
instagram bilder från en tid tillbaka (bloggar från pappas iPad så hade inget annat..)

Bra dag på stafett FM

 
Åkte som sagt till Keuruu efter skolan på fredag och då vi kom dit åkte vi och testade spåren och lite skidor. Och oj vilket spår, tunga backar men samtidigt ändå ganska roligt spår, det var inte platt på ett enda ställe på hela banan (det gillas av mej!). Sen gick vi i bastun och chillade lite innan vi kröp ner i våra super sköna sängar i vår mysiga stuga.
 
Idag var det då 18 och 20 åringarnas stafett FM och jag skidade sträcka två i Femmans lag i 20 års klassen. Mitt lopp kändes bra (vi skidade 3,3km), skönt att jag börjar komma igång ordentligt efter förkylningen nu. Men jag körde jätte hårt i början så att jag skulle få fast lagen framför mig så jag var ikapp dom innan den största uppförsbacken, och när jag kom upp för den var mina ben heelt stumma, trodde på riktigt inte att jag skulle hållas på benen nerför, så trött var jag.. Men om man vill något, så går det att göra det också, så det var bara att pina sig ända in till växlingen.
 
Vår slutplacering blev en sjunde plats, så det är ju inte så dåligt. Skulle gärna ha stannat kvar där tills i morgon och kollat på när dom andra tävlar i inviduella tävlingen i morgon (jag är ett år för liten för att få vara med..), men det gick inte att fixa med bilarna och sånt så det blev att fara hem som planerat då..
 
Nu har jag just ätit hemlagad pizza som lillebror fixat, sötis! Och detta blev ett långt inlägg... Avrundar det med några bilder som inte alls har med inlägget att göra!
 
 

Onsdag & Torsdag

Igår i skolan hade vi inte så många vanliga timmar. Först hade vi biologi och sen var vi till kulturhuset och såg på gymnasiets musikal och efter lunchen hade vi en timme matte. De tre sista timmarna åkte vi till Vasa yrkesinstitut på studiebesök, gick omkring till olika linjer och dom berättade lite om det och sånt. Men jag tycker att det är super skönt att ha allting på klart vart man ska nästa år, så behöver man inte få panik över det i sista stund!
 
På kvällen var jag på "Femman-cup" (föreningstävling) så det blev ett bra fart träningspass.
 
Idag hände inget speciellt i skolan och ikväll har jag haft styrketräning här hemma och efter det åt vi Tortilla, mumsmums! Nu ska jag städa rummet och packa, för i morgon efter skolan åker vi till Keuruu på stafett FM. Men kommer nog hem på lördag kväll :)
 
 

Snabbis

Skolan var helt vanlig och ikväll har jag varit på skidträning. Nu ska jag kolla lite pretty little liars innan jag hoppar i sängen, så god natt i förväg!
 
(ska nog visa lite bilder bara jag hinner föra över bilderna från kameran till datorn, så om bloggen är tråkig just nu, så förlåt.. :P)

FSSM

Jag vet att jag är sämst på att blogga just nu, men har inte haft tid/ork/lust att blogga på senaste tiden. Istället har jag gjort en massa annat kul, som till exempel varit till Ekenäs på Finlands svenska skidmästerskap. Skidade dock ingen sprint på fredagen, eftersom jag just varit sjuk. Men på lördagen var det 5km skate, kände mig nog lite seg och så på morgonen, men det berodde antagligen på att jag just varit sjuk. Och under själva kroppen kände jag nog av i kroppen att jag varit sjuk. Men det kändes ändå bättre än vad jag hade förväntat mig, så det är ju positivt. Och så tog jag ju hem guldmedaljen också, jeje, 22 sekunder före tvåan! På söndagen var det stafett och jag skidade i damklassen, sträcka 2, och då tog vi hem en silvermedalj!
 
Bild från IFJOL!
 
Så med en guldmedalj och en silvermedalj får nog denna helg godkänt i alla fall ;) nu är åtminstone förskylningen borta, så det är ju huvudsaken!
 
Vi kom hem lite före klockan åtta igår kväll och då gick jag genast i duschen och därefter till sängen och läste en stund innan jag somnade redan lite före klockan 9 och vaknade i morse halv 8 och for iväg till skolan. Så det blev hela 10½ h sömn i natt (på en skoldag!!!), och hur skönt är nu inte det? Älskar att sova<3
 
 

RSS 2.0