--> Sälen

Om ca en timme åker vi iväg mot Åbo och nattbåten över till Stockholm och i morgon bitti vidare till Sälen. Kommer antagligen inte blogga på över en vecka nu, men jag kommer i alla fall ha det bra! Hoppas ni också har det bra, så hörs vi!


Packniing

 
Vaknade, kollade one tree hill, satt ute på terassen och packat till Sälen. Det är vad jag har gjort hittills idag. Och om en stund ska jag vara med Jennifer, Janina och Ellinor, antagligen hela kvällen.
Sen i morgon bär det av till Åbo och därifrån vidare till Sverige och Sälen på orienteringsläger. Hoppas på super vecka, vilket jag tror att det kommer bli!
 
 
Vi hörs!

FLÄDERCHEESECAKE

 
 

Midsommar

For som sagt på fredag lite söderut och hälsade på kusinerna och lilla Victor som just fyllt två år. Sen var vi också på besök till mommo och moffa. På kvällen gjorde jag inte så jätte mycket, alla jag skulle ha kunnat vara med var borta så var nu mest bara hemma, simmade och tog det lugnt.
 

Har bakat en flädercheesecake tills kvällen (ni kan få bild sen) och bara varit ute och fjollat idag. På kvällen får vi gäster så vi höres!
 

Fräkenträsstji

Igår gjorde jag i princip ingenting på hela dagen. Låg bara i sängen hela morgonen och kollade Oth och nyaste PLL avsnittet och på eftermiddagen låg jag ute i solen, simmade osv.. Men på kvällen for vi ut och åt till en ny restaurang med familjen, var jätte gott!
 
Idag vaknade jag av att regnet spillde ner. Men jag och Hannes for ändå iväg på långlänk.. Vi cyklade till Kuni (1h) och sprang sedan ett varv runt vandringsleden där (1,45h), så sammanlagt blev det nästan 3 timmar. Och efter det var det skönt att lägga sig under en filt i sängen och kolla på One tree hill, vilket jag antagligen kommer göra resten av dagen också, eftersom det regnar ute
 
1 år gammal bild..
I morgon ska vi på kalas till kusinerna på dagen, och på kvällen har jag ingen aning om vad jag ska göra ännu..

18 juni 2013

For idag på morgonen och la ut några kontroller till kvällens ärevarv. Sen körde jag till GW gallerian och köpte lite jag behövde. Då jag kom hem låg jag mig ute i solen med musik och började läsa en bok (ja, ni läste rätt!) och tog ett dopp i bassängen. Ikväll var det då ärevarv för hela femman (man fick springa, orientera eller rullskida) och jag rullskidade med Madde i en timme. Sen for jag med Hannes och tog in kontrollerna från orienteringen tillbaka.
 
 
Bilder från den sköna stunden i solen idag.... :)

Lata dag

Gick och sova ca klockan 21 igår och vakna lite före 9 idag, så nästan 12 timmars sömn var super skönt!

På förmiddagen for jag med Hannes till botniahallen för att styrketräna, men då vi kom dit var det stängt, snark, men vi var utomhus i ställe då..

Annars har jag inte alls gjort nånting.. bara halvsovit hela dagen typ..


JUKOLA 2013

Åkte på fredag eftermiddag iväg mot Jämsä och då vi kom fram for vi och checkade lite på tävlingsplatsen och sprang en kort träningsbana där. Sen for vi till stugan och sov en skön natt.
 
På lördag åkte vi till tävlingsplatsen och la upp tält osv.. Klockan 14 var det dags för damernas Venla start. Jag sprang sträcka 3 och mitt lopp flöt på super bra. Sprang riktigt hårt också, sällan man kan springa så hårt. Tog dessutom upp 25 placeringar! Alla andra i laget sprang också bra och vi slutade på 61:a plats, vilket är riktigt bra om man tänker på att det var ca 1000 lag med.
Sen blev det att chilla, vila, äta och sova för att ladda upp till nattens drabbning. Vi hade nämligen fixat ett damlag till herrarnas Jukola. Starten gick 23.00 och ca 1600 lag sprang in i skogen i mörkret med lampor på huvudet. Jag hade sträcka 4 och vaknade ca 03.00 mitt i natten för att laga mig klar att fara ut och tävla. Lite före fem fick jag fara ut och det var riktigt riktigt kul att springa på natten. En helt ny upplevelse. Nog för att det var ljust när jag sprang, men ändå.
Efter loppet for jag och sov någon timme till innan vi tog ner alla tält och chillade lite innan vi hoppade på bussen hem igen.
 
Jukola är något alla borde få uppleva någon gång i sitt liv. Så mäktig som denna tillställning är så går man nog miste om massor om man inte är där ;) Ganska kul också när det är tusentals tält utspridda på på tävlingsområdet där alla sover och det är full fart hela natten där. Älskar feelisen man får!
 

Tack alla för en super helg igen, det var super kul! Och nu efter en natt med inte allt för mycket sömn tänker jag sova en lååång natt..
Och efter några rätt så intensiva veckor så väntar en lugn vecka för att vila upp mig till nästa vecka då vi sticker till Sälen på läger, skojj!

A good day

Steg upp halv 9 och körde genast in till stan på lite ärenden och åt sen en god kycklingsallad på sweet vaasa med mamma. Sen körde jag hem igen och for nästan genast ut och tränade. Blev en långlänk på rullskidor och cykel. När jag kom tillbaka hoppade jag i duschen och började sen städa mitt rum. Och nu, 1 ½ timme senare, är mitt rum fint igen. Kvällen kommer spenderas här hemma och bara chilla, kolla serier osv.. mys!
 
Matildas bild från niornas avslutningsmidag på strampen för nån vecka sen..
 
I morgon händer inget speciellt på förmiddagen, men runt klockan 3 åker vi iväg mot årets Jukola som detta år hålls i Jämsä. Vi sover vid någon stuga natten till lördag och på lördag dag är det damernas venla stafett som gäller. Där springer jag i Femmans första lag, sträcka 3. Sen blir det att försöka skaffa sig lite sömn i tältet på tävlingsplatsen för att ladda upp till Jukola. Vi har nämligen fixat ett damlag, så det kommer bli grymt kul. Starten går 23.00 och målgången brukar ske någongång på morgonen. Jag springer sträcka 4 (alltså mitt i natten).
 
"Just idag är jag stark" - Kenta Gustavsson (en låt som starkt förknippas till orientering för mig.. ;) )

God morgon!

Vaknade för en stund sen och ska snart gå och äta frukost. För denna soliga dag har jag inga speciella planer. Blir antagligen att ligga i solen, kolla one tree hill och vänta på att nyaste PLL avsnittet går att se någonstans. Men ikväll blir det sen orienteringsträning.
 

Slutkörd

 På måndag morgon steg jag upp klockan sju och 25 minuter senare hoppade jag på cykeln och hämtade upp Hannes och sen vidare cyklandes till Vörå. Vi skulle nämligen vara hjälpledare på nybörjarläger där. Har under dessa två dagar knappt suttit still en minut. På träningarna hjälpte jag alla småa orienterare och visade med kompass, karttecken osv.. Men sen, mellan träningarna, var det full fart hela dan. Volleyboll, lekar, kortspel osv osv..
Det var väldigt kul i alla fall, men nu är jag seriöst helt slutkörd. Men sånt är livet.
 
Kom hem ca halv 5 idag och har varit ute på ett  FU pass på rullskidorna ikväll. Nu är den efterlängtade stunden på sängen med musik och bara chill äntligen här. Och i morgon kommer en efterlängtad sovmorgon.
 
 
Nu blir det One tree hill kollas innan jag går och sover. Och inatt händer något fantastiskt, första avsnittet av säsong 4 av Pretty little liars kommer äntligen ut!!!!!!!! som jag har längtat!

Helgen

Efter DM i fredags (där jag för övrigt slutade på en andra plats, endast 15 sekunder från Ellen) så for jag som sagt till Ellen och sovde över.
Då vi vaknade på lördag morgon for vi och tränade. Sen simmade vi vid någo sandgropar, vilket var superskönt efter att man sprungit. På eftermiddagen for vi till Kokkola och shoppade. Hittade en hel del, plus en glass såklart.
Resten av kvällen fjollade vi på gården och fixade bla en egen ansiktsmask.

Idag for vi på tävling som gick lite sådär mittemellan bra och efter det for jag hem. Så tack för en super bra helg!!

Snart ska vi fara på besök till Hannes som blev konfirmerad idag. Grattis! Och sen ikväll blir det styrketräning med skidarna.


DM

Började denna dag med one tree hill och en god frukost. Annars så har jag bara varit ute, simmat och chillat. Om en stund far vi lite norrut på medelistans DM och efter det stannar jag i Kronoby hos Ellen ända till söndag, kommer bli najs!
 
Såhär såg himlen ut på villan på tisdag kväll just innan ett stort åskväder kom...

FLOWERS

 
 
 
 

BILDER

Har haft två roliga och bra dygn med min favorit Fanny på villan! Tänk vilken tur jag har att ha en sån härlig vän till kusin!
 
 
 
 
 
 
 
 
Lukas och jag kom hem ca halv 3 idag och kom då på att vi inte hade nån nyckel med oss.. -_- Men jag for och simmade i basängen och solade lite tills halv 4 då mamma kom hem. Vi försökte ta några bilder, men blev dock inte så bra..
 
 
 
Nu ikväll har jag varit på skärmträff. Varmt, lång bana och var i stort behov av vatten efteråt (drack en flaska på ca... 1 sekund..). Nu ligger jag på min favorit plats (sängyssä) och lyssnar på musik och chillar. Men nu ska jag kolla några avsnitt One tree hill och sen gå och sova.

sommaar

Lever livet här på villan! Kommer hem i morgon och har fotat ganska mycket så ni får sekärt se lite bilder någon dag.


Villaan!

Vaknade typ klockan åtta idag och pappa kippade av mig i malax och cyklade därifrån till kristinesstad. Blev långt, och vääldigt tråkigt eftersom vägen dit är så himla tråkig. Men skönt såhär efteråt efter ca 85 - 90 km cykling.
For sen med fammo, faffa, lukas, oscar å fanny och åt mat innan jag for med faffa och hjälpte till på nybörjar orienteringen här i kristinesstad. Nu sitter jag på villan och väntar på att fjant fanny ska komma hit nångång.. ;)


Att skida på snö är överskattat

Jag låg i solstolen, plötsligt började det regna, jag trodde det var vinter och tog fram skidorna..
 

3 JUNI

Vaknade lite före 9 idag och har kollat ett avsnitt av oth och ätit frukost sen dess. Ska snart dra mig ut på länk och sen får vi se vad jag hittar på resten av dagen. Ikväll blir det i alla fall skidträning. Hade!


Första sommarlovsdagen

Började dagen med att kolla one tree hill och sen for jag med mamma och lukas och spela minigolf. Ikväll blir det träning!


S O M M A R L O V

Nu har jag då alltså gått ut grundskolan, efter 9 år. Fattar fortfarande ännu inte vart alla dessa år tagit vägen? Kom ut idag med ett stipenium i finska och blev utvald till bästa kamrat i nian, betyget kan man heller inte klaga på.

 

 

Kommer tänka tillbaka på min högstadie tid som en otroligt bra tid. Har lärt mig massor och umgåtts med både nya och gamla vänner. Skulle nog inte ha klarat av en enda dag utan er i min närvaro.. Kommer såklart sakna er oerhört mycket nu när alla splittras och åker till olika skolor och ni ska veta att ni alla är guld värda.

 

Och tack till bästa klassen 9D för att ni har gjort alla timmar grymt mycket roligare än vad det skulle ha varit med någon annan. Jag lovar, kommer aldrig i hela mitt liv glömma er. Jag kommer minnas oss som den galna, knasiga, pratiga och SMARTA klassen. Har nog faktist inte förrän nu fattat hur lyckligt lottad jag var att hamna i en klass som denna.

 

 

Vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta nu.. Gråta vill jag göra eftersom det är så sorgligt att inse att vi aldrig kommer sitta alla tillsammans igen, men samtidigt kommer det bli väldigt kul att göra något nytt nästa år. Men nu ska jag, och också ni, ha ett super sommarlov och sen drar jag iväg på nya äventyr till Vörå på hösten, kommer bli najs tycker jag.

 

Haha, lillebror gick också ut sexan idag! (ser inte ut som om han gillar att bli fotad..) ;)
 
Usch nu blir det här alltför sorgligt för mig.. Tackar än en gång alla som gjort mina år i grundskolan till de bästa!!
Här kommer lite bilder från gårdagens starmpen middag.
 
 
 
 
 
 
Sista bilden är från idag!

RSS 2.0