Wohoo

Sprinten igår gick inte så värst bra, men var i alla fall kul att springa sprint. But no comments about that.
 
Idag var det en desto bättre dag (om man bortser från en sak...). På rasten efter första lektionen hade det blivit klart att jag slipper med till ungdoms EM i Portugal om tre veckor. Gissa hur otroligt glad jag blev då!?
 
Slutade klockan 12 idag så då for jag med Ellen upp till Grannasberget och fotade. Blev riktigt härliga och fina bilder!
 
Ikväll hade vi även en jätte rolig träning på rullskidor, men inte lika roligt att göra massvis med modde frågor till läxa. 
 
Men nu till det extra dåliga med denna dag... Tappade min kära iPhone i vessan... Har alltid varit sådär att "hur kan man tappa den i vessan, de e ju typ helt omöjligt!!".. men tydligen inte.. Den verkade fungera bra till först, men har börjat komma en massa fukt in på skärmen nu och högtalaren är jätte dålig, och har försökt med en massa metoder, men ser ut som om den så småningom börjar bli lite smått förstörd.. Ska föra in den på service så fort som möjligt! Så är inte på så bra humör nu...
 

Tammerfors

Åkte ner till Tammerfors idag och när vi kom fram for jag ut och tränade. Efter jag hade duschat for vi och kollade på några skor och åt mat och kom riktigt just tillbaka till hotellrummet och ska bara ta det lugnt resten av kvällen. I morgon är det tävling här, sprint, och tycker det ska bli riktigt kul att få springa en sprint tävling nu igen, även fast jag inte gjort det sen i våras..
 

FREDAG

Gårdagen började med en 2h långlänk i spöregn, precis allt var blött när vi kom tillbaka. Och lite kallt mot slutet blev det också.. Man kan nog fundera hur många normala människor som far ut och springer i skogen i störtregn, men vi är ju i och för sig inte normala ;) Var trots allt en av dom roligare långlänkarna.
Hade endast två lektioner igår och en av dom missade vi när vi hade en föreläsning. Efter skolan for jag till punttisen (även kallat gymmet) och tränade. Och på kvällen firade vi Becca som fyllde 16 år, annars hände inte så speciellt mycket.
 

#nomakeup #nofilter #healthylifestyle #fitspo #instafit #gohardorgohome haha där har ni exempel på vår humor på länken XD
 
Idag regnar det också. Började skolan 8.45 med två timmar konst och en timme hälsokunskap innan maten. Och nu sitter jag i rummet och lyssnar på musik, matte lektionen börjar om 50 minuter och efter det ännu modde innan skolveckan är slut och vi får fara hem. Ska bara ta det lugnt och njuta av att vara hemma ikväll, så ni ska också ha en bra fredagskväll!

Skolfoto

Har varit en fullspäckad dag idag som började med väckning klockan 06:30 och 45 minuter senare åkte vi iväg till Botniahallen för att ha rullskidstest. Gick helt okej, förbättrade parstakningen med en halv minut och benskaten hade jag ungefär samma tid som på våren. När vi kom tillbaka blev det några stressiga minuter för att hinna gå i duschen, föna håret, laga sig färdig och hinna på lektion. Hade en stund hälsokunskap innan maten och efter maten fick vi alla skidåkare tårta eftersom en tränare fyller år snart. På eftermiddagen hade vi skolfotografering, så får hoppas att det blev någorlunda bra åtminstone...
Efter sista matte lektionen for vi iväg på intensiven i en timme och nu har jag just ätit och duschat och ska snart till butiken. Sen blir det chill resten av kvällen!
 

HÄPPII

Måndag idag och en ny period, och jag har riktigt chill dehär kommande 6 veckorna. Idag hade jag två timmar modde och en timme hälsokunskap före maten och efter det slutade jag. Så fixade en modde uppsats, for ut på en lugn rullskidstur och nu tar jag det bara lugnt. Ska om en stund på kartgenomgång med orienterarna och sen har jag äntligen en kväll utan läxor och provläsning. Skönt!
 

Medel & stafett FM

Har som sagt varit på FM igen i helgen. Den här gången medeldistans och stafett.
 
På lördag blev det tidig väckning för att hinna till medeldistans kvalet som började redan klockan 9. Kvalet gick bra, i princip bara en enda litenliten miss på tvåan, men annars flöt det på bra. Kom tvåa i min kvalgrupp och fick därför starta nästan sist i finalen.
Blev en stunds vila före finalen som började klockan 1, men jag hade start först lite över 2. Gick inte riktigt lika bra som i kvalet.. Hade tre stycken 1 minuts bommar, men blev ändå sjunde, så får nog ändå vara nöjd!
 
Idag blev det lika tidig väckning eftersom vi hade en stunds bilresa till tävlingen. Var stafett och jag sprang startsträckan, Matilda andra och Julia tredje. Var riktigt jämnt på första sträckan i täten, vilket gjorde det super kul att springa. Kom till växling som fjärde (endast 6sekunder från första, så kom ju på samma gång) och de två andra i laget sprang faktist jätte bra och vi kom till slut in på en tionde plats, vilket vi får vara jätte nöjda med.
 
Sen chillade jag ganska länge på tävlingscentralen och pratade med en massa roliga människor i väntan på prisutdelning och hemfärd.
 
<3 mera bilder kommer kanske en annan gång, då jag fått bilder från kameran!
 
Sammanfattat var det en rolig helg med helt godkända lopp!

Fredagsmys

Fredag idag igen och veckan har gått fort som vanligt. Har skrivit periodens sista prov denna vecka som har gått helt okej. Började redan klockan 8 idag med geografi.. och sedan endast en halv timme gympa då vi hade löptest (jag behövde dock inte springa eftersom vi har FM i morgon), så efter gympan fick vi 2 timmar (!) hål.
Ska snart bege mig till skolan och äta mat och ha 3 lektioner innan vi slutar och far i väg mot Äänekoski och medeldistans & stafett FM.
 
Råkade visst komma en vinterbild.. Inte för att jag vill ha vinter ännu.. Älskar hösten! Men bara för att jag inte hade någon bättre bild, och va ede fö fel me att vis vinterbilder lixom?

If you want to be happy, then be

Söndagen blev en riktigt chill dag. Sov länge, redde upp en massa orienteringskartor, läste på prov, var på träning och kollade one tree hill. Kom till Vörå först idag på morgonen och hade en helt okej skoldag. Efter skolan hade vi en ganska tung, men skön (efteråt), träning på rullskidor. Intervaller i tävlingsfart. Nu på kvällen har jag bara läst på finska prov och ska snart gå och se idol kanske. Men vihöörs!inte min bild.. nån skickade den till mig, men minns dock inte vem :S från förra helgen! 

BILDER från FM HELGEN

 
 
...två sista bilderna är Ellens!
 

Ljuvliga lördag

Vaknade nio tiden idag och låg och drog mig en stund innan jag steg upp och åt frukost och for ut på en lång rullskidsträning på skateskidorna. Härligt väder och bra humör! Efter lunchen for vi in till stan en snabbis och fyndade lite på rean. Sen blev jag snål på godis, så for via butiken och köpte det också.
Nu ligger jag i sängen och kollar på one tree hill och äter godiis. Senare ikväll ska vi till främmande och bla bada badtunna. Ha en bra lördag!

 


FREDAG

Ännu en skolvecka är över och den har sett ut som vanligt, förutom kvällarna som mest har gått åt till provläsning.. Men nu är gymnasiets två första prov skrivna!
Åkte hem idag efter skolan och direkt jag kom hem kastade jag i mig lite mellanmål och rullade iväg på en längre rullskidslänk i den vackra höstsolen. Nu resten av kvällen ska jag bara njuta av att inte göra någonting och kolla one tree hill som vanligt.
 
Helt ultramega seriöst typ. Fredagsnöje.
 
 

FM GULD!

Hade en helt amazing helg som jag tänkte berätta lite om nu.
Åkte som sagt på torsdagen efter skolan upp till Syöte och på fredagen när vi vaknade for vi iväg på en träning för att testa lite på terrängen. Kändes helt bra då, även om man var ganska ovan med terrängen. Chillade sedan resten av kvällen och på lördag var det dags för långdistans kval. Gick inte speciellt bra, bommade en hel del smått överallt så tiden rann iväg. Men det var bara kval, så det gjorde inte så mycket utan var bara att ladda om till söndagens final och hoppas på bättre flyt.
 
Och flytet, ja det hittade jag verkligen. Hamnade att vänta läänge i starttröskeln på söndag, och innan det var dags att börja värma upp var jag hur taggad som helst. Kände mig rätt så lugn på startlinjen, inte allt för nervös. Avståndet till första kontrollen var långt, det räckte just under 15min att springa det. Hittade kontroll efter kontroll direkt och vips var jag inne på slutspurten och fick höra att jag kom in som ledare i mål. Blev sedan några nervösa minuter under nerjoggningen innan det var klart att jag hade tagit guldet. wihoo. Segermarginalen blev endast 6 sekunder, så man kan lugnt säga att jag hade sekunderna på min sida denna gång.
 
För övrigt så var banan i finalen en av de tyngsta jag någonsin sprungti, upp och ner all the time. Men å andra sidan en bana som passade väldigt bra till mig!
Och guldet kom helt klart som en överraskning, hade verkligen inte trott det. Så nu är jag helt otroligt nöjd, kunde absolut inte blivit en bättre helg uppe på pikku-syöte berget.
 

Och nu till en sak som är lite sämre.. Sändningen verkar ha något fel här i Vörå, så har haft "ingen service" på telefonerna våra i 3 timmar nu.. Går varken att ringa, använda internet eller ingenting.. suck..
 
Och ni ska få se mera bilder en annan dag. Ska få några av Ellen och föra över från telefonen, men ni dom kommer snart..

On the road

Nu har jag inte bloggat på hela veckan igen, men har sett ut som en helt vanlig Vörå vecka. Sitter för tillfället i bilen påväg till Pudasjärvi där vi i morgon ska testa terrängen och på lördag o söndag kör vi årets långa FM.

Orkar inte skriva mera nu, utan ni får några telefonbilder från de senaste dagarna.


Landskapsstafett

Lördagen började jag med en sovmorgon innan jag drog ut på en långträning. Rullskidade till Öjberget och sprang en orienteringsbana där från en tävling dom hade förra helgen, blev sammanlagt 3h. Vädret var super härligt, och en perfekt avslutning på augusti. Resten av den kvällen låg jag bara i sängen och kollade one tree hill.
 
 
Idag blev det lite tidigare väckning för att fara iväg på landskapsstafett till Alajärvi. Sprang startsträckan i Korsholms första lag som var 5,7km. Det löptes i fin tallskog med mycket gropar och backar, så det var väldigt lättlöpt. Loppet gick bra, även fast jag var trött redan från start.. Kom först in till växling, så jag får vara nöjd. Laget kom till slut in på en fjärde plats.
Kom hem, gick i duschen, packade, åt och nu ligger jag och chillar medan regnet spiller ner. Om några timmar far jag tillbaka till Vörå. Hajjdoo!
 

RSS 2.0