Skojj

Riktigt najs och varm dag idag!
Började med att fara till skolan och öva lite till vårfesten och sånt och sen for vi alla nior in till stan på "strampen-middag". Riktigt god mat, men varmt var det då vi satt inomhus..
Sen fick vi gå på stan, men vi satt mest och chillade och pratade runt ett bord. Och en och annan glass slank väl också ner. Kommer sakna alla dessa fina flickor nästa år :(

Då jag kom hem städade jag snabbt mitt rum och sen brummade jag, Janina och Ellinor iväg ända till Voitby för att hälsa på Lina. Kom dock en och annan regnskur på vägen dit men sen blev det sol igen!
Var en riktigt najs kväll, med bland annat årets första simtur (obs, inte dopp utan vi simmade faktist en stund). Vattnet var varmt, vilket kan bero på stt vi simmade i ån bredvid deras hus, men super skönt. Sen körde vi till någon öde butik och köpte dagens andra glass.

Kom just hem efter en riktigt skojjig kväll! Ni får se bilder från strampen sekärt i morgon..


2 dagar kvar!

Ännu varmare dag idag än igår, awesome!
Började skoldagen med 3h utomhus på brännbollsturnering mellan niorna, träffade ju till och med dendär bollen (stolt)! Sen kollade vi film i 2 timmar innan vi slutade. Då skyndade jag mig in till stan, eftersom jag hade frissatid. Efter det åkte jag hem och vilade en stund innan jag for på skärmträff till Öjberget.
 
En av de härligaste veckorna på sommarlovet 2012, med min favorit Fanny!
 
Nu återstår endast två dagar kvar innan vi har sommarlov. Två dagar då man får vara lite extra fin, först avslutningsmiddag (lunch) med alla nior på strampen i morgon och skolavslutningen på lördag.
 
(Har inte fotat på typ evigheter och är riktigt taggad på det nu, så nu någon dag ska jag ta tag i kameran och gå ut!)

Solig onsdag

Varm, het, svettig och underbar onsdag!
Har spenderat 5/6 timmar utomhus i skolan idag, naajs! Fick också godis av en massa lärare och god medalj kladdkaka för stafettkarnevalen!
Då jag kom hem slöade jag i nån timme innan jag for ut med klassiska rullskidorna på en tur i kvälls solen, super härligt och varmt!

Blev också riktigt taggad att lära mig att stå på händer i sommar, så det började med att stå på huvudet i alla fall x)


Tjohej

Solen skiner, himmelen e blå osv osv.. (att dikta är inte min starkaste sida)

Nåjo, har varit en chill dag idag. Först en timme samhälls där vi presenterade våra påhittade land (läraren tyckte jag å matilda skulle passa som turist guider xD) sen bjöd vår snälla finska lärare oss på glass och sen fick jag ut mitt tyska prov, som det stod en 10 på, perfekt!

Så vi slutade alltså 12 idag och efter skolan for jag med J,J och E till stan en snabbis innan jag for hem och vidare på orienterings träning.


Stafettkarnevaal

Stafettkarnevalen blev lika bra och rolig som alla andra år, älskar verkligen feelisen på stadion!

Gjorde dock ett rätt så dåligt 600m lopp.. Men inte gör det så mycket, va kul ändå! Vi blev i alla fall åttonde vilket faktist är helt okej.

Dagen före vi sprang (alltså fredagen) var vi i helsingfors centrum och shoppade. Fick nog hem med mig lite smått och gott, bla ett iphone skal med norges flagga, två träningstoppar och en bikini.

När jag hade sprungit och träffat lite folk osv for jag som sagt till Jenny och stannade övernatt hos henne till söndag. Var riktigt kul o trevligt, även om vi inte gjorde så väldans mycket (förutom att jag var och orienterade där). Söndagen gick allt för snabbt och på kvällen hoppade jag på tåget hem till vasa..

Tack för en bra helg!!

Har inga bilder från stafettkarnevalen, men Jenny hade en hel del så kanske jag får några av henne sen.. Tills dess några weheartit bilder..


Tagga

Taggar stafettis nudå!
Sitter i bussen påväg till huvudstaden, och tänkte bara informera er om att jag inte kommer blogga förrän på måndag. Men vi hörs och kanske ses? ;)


Sommaaar

Kom hem ca ett tiden från träningslägret i Vörå idag. Har varit ett rätt så tungt läger så nu är jag trött i heela kroppen. Men det har varit riktigt kul ändå, och idag hade vi träning med H.C.Holmberg, en riktigt intressant men ganska tung träning. Kan ju också nämna att jag inte haft på mig något annat än shorts under hela lägret, vilket varit skönt!

Då jag kom hem kastade jag in alla kläder i tvättmaskin och gick ut i solen med tyska boken som sällskap. Låg där ute och bara njöt, o vips hade jag fått en liten bikinirand till på köpet.
Ska snart börja packa igen och sen mysa och kolla one tree hill.

I morgon åker vi ju då till stafettkarnevalen (men före det skriver jag grundskolans sista prov!). Då vi kommer fram får vi fara och shoppa och sen på lördag springer vi. Jag har startsträckan i 600+600+400m, så liite nervös är jag nog..
Men framförallt så ska det bli kul, har många fina minnen från stafettkarnevalen så får hoppas på att de blir bra i år också.

Efter karnevalen på lördag stannar jag i Esbo för att tillbringa lite tid med Jenny, så kommer hem först på söndag kväll med tåg. Ska i alla fall bli jätte kul att träffa henne nuu!


God Morgon !

Ligger nu just i sängen och har just vaknat, ska snart stiga upp och äta frukost. Sen åker jag iväg till vörå på ett tre dagar långt FSS läger.

Gårdagen var en riktig sommardag. Var ute varje rast och det vara bara föör härligt! På kvällen gjorde jag inte så mycket, bara låg ute i solen och senare i sängen och chillade.


FM

På fredag mitt på dagen for vi iväg mot Mikkeli och årets första FM tävlingar.. På fredag kväll tog vi det mest bara lugnt och for och sova ganska tidigt.
 
På lördag steg vi upp tidigt eftersom kvalet för sprinten började redan klockan 9. Benen kändes ovanligt sega och tröga, så var ganska jobbigt att springa kvalet.. Blev i alla fall delad fjärde plats med TRE andra, vilket betydde att jag slapp med god marginal till A-final. Sen for vi till vår stuga och tankade oss och tog en tupplur och klockan 14 startade finalen. Segheten ur benen försvann under uppvärmningen och jag var taggad som bara den. Sprang på och missade i princip inget och det hela slutade med en silver medalj runt halsen. Ännu mera najs när också Ellen tog hem bronsmedaljen!
 
Hade verkligen inte vågat tro på medalj, eftersom jag inte tyckte jag var i bästa formen, men tydligen räckte det till medalj! På kvällen laddade vi upp med mat på rosso och chokladkaka inför söndagens ultralånga.
 
 
Fick sova lite längre på söndag eftersom starten var först klockan 11. Hade aldrig tidigare sprungit någon ultralång tävling så hade egentligen inga förväntningar.
Det var samstart och helt kaos i början när alla sprang hit och dit och man visste inte var man skulle springa för att inte krocka med nån. Första halvan av banan gick inte så bra, bommade någon kontroll och in till kartbytet kom jag som tolfte. Den andra delen var längre än den första och gick riktigt bra, sprang ganska länge med en klunga, men jag och två andra sprang sedan ifrån och sista kontrollerna var det bara vi tre. När jag kom till sista kontrollen fick jag höra att jag spurtade om silver, och jag blev helt förvånad, trodde absolut
inte jag låg så bra till. Så spurtade för allt vad jag gick för och kom in på silverplatsen. Amazing!
 
Hon som vann såg jag inte en endaste gång under hela loppet. Men är såå himla nöjd över min silver medalj!
 
Så kortfattat var detta ett helt amazing veckoslut jag sent kommer glömma. Två FM silver medaljer rikare och ett bredare leende än någonsin.
 
 

Varm dag

 
Skolan var trög idag, men på husli gjorde vi en riktigt dundermåltid. En avslutnings "middag" som bestod av klyftpotatis, gris schnitzel, mustapekkasås, sallad och en super god kolapaj till efterrätt. Gissa hur mätt man var efter det?
Då jag kom hem bytte jag snabbt om till shorts och gjorde gott mellanmål och satte mig ute i hettan och solen. Satt där en bra stund och bara njöt av värmen, snart är det sommar på riktigt.
Annars så har jag packat och nu just ligger jag på golvet och stretchar (vilket mina ben behöver just nu..). Resten av kvällen tänker jag bara chilla och kolla one tree hill osv..
 
I morgon efter lunchen åker vi iväg mot Mikkeli på årets första FM tävlingar, Sprint på lördag och Ultralång på söndag. Spännande tider!

BE HAPPY

Ful från Turkiet, men saknar det såå mycket nu, allt var bara bäst just då!
 
Ligger för tillfället i sängen och lyssnar på när regnet smattrar mot taket och lyssnar på musik, mysigt! Skoldagen var rätt så chill, hade dessutom mitt föredrag på religion och enligt mig gick det riktigt bra. Ikväll har jag varit på sprint träning och övat på matte prov. Ska kolla lite One tree hill ännu innan jag går och sover..
 
 

Helgen

Anledningen till att jag inte bloggat under helgen är att jag befunnit mig i staden med stort K, hos mina kusiner.
Har haft en rolig helg med bästa Fanny!
 
På söndag for vi på morsdagslunch till fammo och sedan hoppade jag på rullskidorna och rullade till moffa. Kvällen blev en chill kväll hemma.
 
Idag i skolan har vi suttit ute nästan varenda rast och njutit av solen och värmen. Efter skolan for jag och styrketränade och for hem och åt mat innan jag for som ledare på nybörjar orienteringen. Nu blir det läxor..
 
Smått och gott från de senaste dagarna:
 
 

Ledig Torsdag

Vädret idag är raka motsatsen till igår.. Regnigt och kallt.
Men denna lediga dag har spenderats på en lerig åker i regnet i Sievi på kp viesti. Jag sprang sträcka 2 och mitt lopp var nog ingen höjdare.. Väldigt ostabilt och en massa små onödiga svängar hit och dit.. Koncentrationen var alltså inte på topp. Men ibland har man en sån dag också.

Sitter för tillfället i bilen påväg hem och när jag kommer hem ska jag hoppa i duschen innan vi far och äta pizza med klassen.

Bild från 10mila förra helgen då det var varmt. Och ja, man skaa vara glad när man springer ut i skogen ;)
Och det är proffsfotografen Jenny som varit i farten igen.

 


Härliga onsdag!

Började som vanligt med skolan idag där vi bla hade beach volleyboll på gympa BARFOTA i det uber varma vädret. Sommarn är snart här! Sista timmen hade vi stafettkarnevalsträningar innan vi slutade.

Då jag kom hem chillade jag en stund, lagade mat och lite annat smått innan jag for på långlänk med Hannes. Hittade som vanligt en massa intressanta saker att titta på längs vägen.. :P

För övrigt så är det väl ingen som missat det underbara vädret?
men i morgon ska vi till sievi på keski pohjanmaan viesti, och på kvällen ut och äta med klassen!


Sprint DM

Igår i skolan skrev jag ett hälso prov och på eftermiddagen var vi på besök till westenergy. Fina kläder fick man ha på sig åtminstone!

På kvällen var vi till Kristinesstad på Sprint DM och banorna var riktigt bra tyckte jag. Gjorde några vägvalsmissar till vissa.. Men annars helt okej. Vann i alla fall min klass och blev en medalj, mugg och godis rikare.


10mila

Kom på måndag hem från en awesome 10mila resa. Började med en natt på viking lines alldeles nya och super fina båt "grace". På lördag kom vi till tävlingsplatsen och bänkade oss där och sen på eftermiddagen var det dags för vår stafett. Jag sprang sträcka 2 och det gick nog faktist bra. Tappade klungan vid sjunde kontrollen eftersom jag hade annan gaffling, men tror nästan jag kom före klungan i mål ändå.. Hade i alla fall tagit upp en del placeringar. Resten av laget sprang också riktigt bra!
 
Herrarna hade sin stafett på natten, men jag, Sabina och Ellen bestämde oss att fara till skolgolvet och sova. Lyckades ta oss dit efter en timmes väntan i en kohage mitt i natten i väntan på bussen. Kanske hade vi missuppfattat var man skulle stiga på bussen... men så kan man också tillbringa en lördas kväll.
 
På söndag då vi vaknade for vi tillbaka till tävlingarna och Ellen och jag for på en träningsbana, lyckades dock bomma starten ganska rejält..
 
Då allt var klart for vi till stockholm centrum på mat och glass innan vi hoppade på den fula båten amorella tillbaka till Åbo.
 
Och efter tre nätter med lite för dålig sömn var de otroligt skönt att sova hela 13 h natten till tisdag!
 
aamen de va ju najs!!
 
 

--> 10mila

For till skolan två timmar och skrev bland annat ett engelska prov som gick braa. For sedan hem och packade det sista och nu ska vi snart fara iväg mot Åbo och båten och så bär det av till Sverigeee. I morgon springer vi (damer) vår stafett och herrarna på natten. Kommer blir en super helg får vi hoppas och hemma borde vi vara någon gång på måndag eftermiddag. Hörses, antagligen på måndag eller tisdag!
 

1 maj

Första maj idag vilket betyder exakt en månad kvar innan jag går ut grundskolan.
Vaknade ca 9 idag och låg i sängen och kollade one tree hill innan jag steg upp och åt frukost. Planerna för idag är ännu oklara, får se om jag hittar någon att fara till torget med.. Men ha en bra 1 maj!
 
snart sommar<3

RSS 2.0